Europski uspjesi etno-glazbenice Lidije Bajuk

Jedna od najpoznatijih hrvatskih etno-glazbenica održala je pamtljive nastupe u Ukrajini i Rusiji, a ima i nove planove.

Lidija Bajuk s pratećim bendom

Na međunarodnom folklornom događanju u sklopu XIX. međunarodnog festivala Gucula u ukrajinskom Kosivu, održanom 28. kolovoza ove godine, stručna je komisija hrvatskoj etnoglazbenici i kantautorici Lidiji Bajuk i njezinom pratećem glazbeniku Antunu Božiću na tamburi, dodijelila 2. mjesto, zbog čega je uslijedio poziv na koncertnu turneju po Ukrajini sljedeće godine.

Po povratku s puta iz Ukrajine, koji je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, Lidija je 8. rujna nastupala na Hrvatskoj etno riznici – 20. obljetnici Hrvatske kulturne zajednice u Minzu, a 22. rujna bila je posebna glazbena gošća na koncertu Ansambla narodnih pjesama i plesova Lado uz Dane hrvatske kulture u Moskvi.

Njezini listopadski dani proteći će u poetsko-glazbenim gostovanjima uz Mjesec knjige u klubovima i knjižnicama Koprivnice, Novske i Ivanić-Grada, kao i u pripremama za Lidija Bajuk Quartet Konzert u bečkoj Mozarthalle, u suradnji sa zagrebačkim Muzičkim informativnim centrom i na poziv Musikalische Österreiche koji je od početka rujna rasprodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X