Europski uspjesi etno-glazbenice Lidije Bajuk

Jedna od najpoznatijih hrvatskih etno-glazbenica održala je pamtljive nastupe u Ukrajini i Rusiji, a ima i nove planove.

Lidija Bajuk s pratećim bendom

Na međunarodnom folklornom događanju u sklopu XIX. međunarodnog festivala Gucula u ukrajinskom Kosivu, održanom 28. kolovoza ove godine, stručna je komisija hrvatskoj etnoglazbenici i kantautorici Lidiji Bajuk i njezinom pratećem glazbeniku Antunu Božiću na tamburi, dodijelila 2. mjesto, zbog čega je uslijedio poziv na koncertnu turneju po Ukrajini sljedeće godine.

Po povratku s puta iz Ukrajine, koji je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, Lidija je 8. rujna nastupala na Hrvatskoj etno riznici – 20. obljetnici Hrvatske kulturne zajednice u Minzu, a 22. rujna bila je posebna glazbena gošća na koncertu Ansambla narodnih pjesama i plesova Lado uz Dane hrvatske kulture u Moskvi.

Njezini listopadski dani proteći će u poetsko-glazbenim gostovanjima uz Mjesec knjige u klubovima i knjižnicama Koprivnice, Novske i Ivanić-Grada, kao i u pripremama za Lidija Bajuk Quartet Konzert u bečkoj Mozarthalle, u suradnji sa zagrebačkim Muzičkim informativnim centrom i na poziv Musikalische Österreiche koji je od početka rujna rasprodan.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X