Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike i kulturne organizacije na suradnju

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine

Festival Ganz nove Perforacije

Dok se vrijednost rada umjetnika i kulturnih organizacija nezavisne scene kontinuirano marginalizira, profesionalnost i stručnost kulturnih radnika mahom obezvređuje, a ionako skromni produkcijski uvjeti dodatno otežavaju prisiljavajući najaktivniji i međunarodno najprepoznatiji segment hrvatske kulturne scene u radne uvjete ispod svakog minimuma (ili u egzil), Perforacije pozivaju na okrupnjavanje kapitala – ponajprije onog idejnog, kreativnog, suradničkog, ali i financijskog, tehničkog i prostornog. Perforacije su ove godine stoga Ganz nove i otvaraju tri natječaja za suradnje.

Natječaji za suradnje (za koprodukcije, postprodukcije te produkcijsku podršku) su namijenjeni umjetnicima i neprofitnim organizacijama koji djeluju u području suvremenog kazališta, plesa i performansa; koji stvaraju hibridna izvedbena djela na razmeđi različitih medija – kazališta, plesa, performansa, opere, književnosti, filmske, likovne i novomedijske umjetnosti, te aktivizma; ali i onima koje zanimaju razvoj i realizacija umjetničkih radova u javnim ili neuobičajenim izvedbenim/izlagačkim prostorima, na sjecištu umjetnosti i ekologije, poput site-specific umjetnosti i Land art-a.

Osim toga, natječaj je otvoren i onim umjetnicima i organizacijama koje bi pred zainteresiranom festivalskom publikom htjele isprobati umjetničke ideje u nastanku, realizirati ad-hoc umjetničke eksperimente i/ili inovativne izvedbene forme, a za njihovu realizaciju trebaju samo prostornu, tehničku i/ili promotivnu podršku.

Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. Prijave šaljite na e-mail: [email protected] najbolje što prije, a najkasnije do 22.3.3019. u 23.59 sati. Za sva pitanja, komentare i prijedloge zainteresirani se trebaju javiti na isti mail.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X