Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike i kulturne organizacije na suradnju

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine

  • 22
    Shares
Festival Ganz nove Perforacije

Dok se vrijednost rada umjetnika i kulturnih organizacija nezavisne scene kontinuirano marginalizira, profesionalnost i stručnost kulturnih radnika mahom obezvređuje, a ionako skromni produkcijski uvjeti dodatno otežavaju prisiljavajući najaktivniji i međunarodno najprepoznatiji segment hrvatske kulturne scene u radne uvjete ispod svakog minimuma (ili u egzil), Perforacije pozivaju na okrupnjavanje kapitala – ponajprije onog idejnog, kreativnog, suradničkog, ali i financijskog, tehničkog i prostornog. Perforacije su ove godine stoga Ganz nove i otvaraju tri natječaja za suradnje.

Natječaji za suradnje (za koprodukcije, postprodukcije te produkcijsku podršku) su namijenjeni umjetnicima i neprofitnim organizacijama koji djeluju u području suvremenog kazališta, plesa i performansa; koji stvaraju hibridna izvedbena djela na razmeđi različitih medija – kazališta, plesa, performansa, opere, književnosti, filmske, likovne i novomedijske umjetnosti, te aktivizma; ali i onima koje zanimaju razvoj i realizacija umjetničkih radova u javnim ili neuobičajenim izvedbenim/izlagačkim prostorima, na sjecištu umjetnosti i ekologije, poput site-specific umjetnosti i Land art-a.

Osim toga, natječaj je otvoren i onim umjetnicima i organizacijama koje bi pred zainteresiranom festivalskom publikom htjele isprobati umjetničke ideje u nastanku, realizirati ad-hoc umjetničke eksperimente i/ili inovativne izvedbene forme, a za njihovu realizaciju trebaju samo prostornu, tehničku i/ili promotivnu podršku.

Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. Prijave šaljite na e-mail: [email protected] najbolje što prije, a najkasnije do 22.3.3019. u 23.59 sati. Za sva pitanja, komentare i prijedloge zainteresirani se trebaju javiti na isti mail.

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X