Filmomanija 6 (2. dio) – Schreierov prvijenac ‘Robot i Frank’ i Gomesov ‘Tabu’

Nastavljamo s opsežnim filmskim reportom sa šeste Filmomanije…

'Robot And Frank'

“Robot & Frank” (Jake Schreier)

“Robot & Frank”, prvijenac redatelja Jakea Schreiera, imao je zapravo sve predispozicije za vrlo dobar film. Solidna glumačka postava – odličan Frank Langella, standardno zanimljiva Susan Sarandon i šarmantni James Marsden (Liv Tyler ima napumpane usne i prilično je cmizdrava u zadnje vrijeme, no svedena je na podnošljivu mjeru), i vrlo zanimljivo postavljena priča.

U bližoj budućnosti, bivši zatvorenik, kradljivac Frank (Langella) postaje senilan, stoga mu sin (Marsden) kupi robota koji bi se brinuo o njemu, budući da Frank živi sam. Robot je programiran pomagati Franku oko njegovog fizičkog i psihičkog zdravlja, no Frank u početku odbija takvu vrstu pomoći, smatrajući ju smiješnom i nepotrebnom. Isprva su u konfliktu i teško nalaze zajednički jezik, no u Franku se iznenada javi želja za svojim starim poslom, koja ga popuno obuzme, te odluči iskoristiti robota za svoje planove. Problem, pogađate, nastaje u sukobu interesa. Frank se počinje osjećati bolje tek s planiranjem pa onda i izvršenjem krađe, a izmanipulirani robot s namjerama da poboljša Frankovo zdravlje, postaje sudionikom krađe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q4y8YAMPFhk[/youtube]

Priča je u početku zanimljiva i Langella odlično funkcionira u svojoj ulozi. Dojmljiv je i prijelaz tona filma, od komične situacije uvođenja robota u Frankov život,  prema ozbiljnijem i mračnijem karakteru, gdje Frank počinje iskorištavati nedostatke robota u svoju korist. No redatelj se pogubio na pola puta, ni upola ne iskoristivši potencijal i kompleksnost situacije i nisam siguran da uopće razumijem svrhu ovakvog filma, nedovoljno duhovitog i zabavnog da bi bio dobra komedija i nedovoljno razrađenog ispod površine da bi bio nešto ozbiljno. S nejasnom idejom i konceptom, unatoč vrlinama brojnijima od mana, pa i dobrog odjeka kod kritičara, teško će zadovoljiti zahtjevniju publiku.

Ocjena: 6/10

(Stage 6 Films, Dog Run Pictures, Park Pictures, 2012.) Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X