Free stage se seli u KC Mesnička i poziva izvođače da se prijave

Ako se sjećate najmanjeg stagea u Zagrebu koji se održavao u Retru, onda pamtite i te neobično nesebične trenutke u kojima je svatko tko je stao na stage bio zvijezda. Ako kojim slučajem niste okusili taj dio najmanjeg i najčudnijeg stagea, vijesti je da program ide dalje. Ugostit će ga, naravno, najbolji mali klub na svijetu – KC Mesnička, a po novom konceptu, umjesto svakog četvrtka, program će se održavati svake prve srijede u mjesecu.

Free Stage

Za otvaranje nove sezone dolazi ekipu koja se upravo na Free stageu izgradila i nastavila dalje neustrašivo koračati glazbenom scenom. Njih dvojicu ne treba posebno predstavljati – prve rujanske srijede, tj. 2. rujna  zabavljat će vas Miki Solus i Čudnoređe.

Miki Solus je reper/šansonjer/jazzer koji nastupa na klaviru, a iza sebe ima tri dugosvirajuća albuma, tri EP-a i jedan live album. Također se bavi skladanjem glazbe za kazališne predstave.

Na Free stage-u nastupiti će kao “Miki Solus jazz trio” u kojem bubanj svira Ivan Strahija, a bas gitaru Frane Visković.

ČudNoReĐe zvuči kao šansonijer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda ili bez njega dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTubea.

Koncept programa je sljedeći – svatko tko želi i ima što pokazati, može stati na stage. Publika prije silaska na podij simbolično baca svoj ego u kantu za smeće koja je istaknuta ispred dvorane. Nema negative, nema osuda – samo podrška, samo pljesak.

„Free stage je koncept koji treba svakom iole ozbiljnijem gradu ako želimo govoriti o razvoju scene. Platforme ovakve vrste su neizostavni dio stasanja novih izvođača i autora te prilika da publika istražuje. Jako mi je drago da se priča nastavlja jer mi je i samoj nastupanje na Free stage-u pomoglo naći put do publike.” – Sara Renar

„Free stage za mene je bio mjesto glazbenog odrastanja. Uz njega vežem jedan od svojih nastupa kada se dogodila čarolija i publika se u jednom trenu kolektivno spustila na pod i sjela i slušala moje pjesmice. Uz Močvaru, bio je među prvim mjestima koja su dala podršku i priliku mladim izvođačima i kantautorima kojima je to možda bilo i prvo mjesto gdje su nastupali pred publikom.” – Ivana Picek
„Na Free stageu sam brusio svoj stil i pjesme iz tjedna u tjedan. Ne postoji ništa bolje od čestih nastupa za mlade muzičare koji tek kreću u svoje muzičke pohode, a Free stage je nudio upravo to! Free stage je mama svima nama.” – Miki Solus

Ne mora se uvijek po trnju do zvijezda, neki prostori vam daju odmah ono što zaslužujte. Budite i vi dio malog ego free showa!

PRIJAVE: Ako znate nekoga tko već neko vrijeme nešto izvodi, bilo da je glazba, pokret ili poezija, prijavite. Free stage je namijenjen početnicima, ili onima koji iz nekog razloga nije dugo bilo na stageu, a spadaju u nezavisnu underground scenu. Znamo da je teško pronaći mjesto gdje ćete prvi put pokazati što volite i što vježbate, zato postoji Free stage.

Publika je sve što vam treba da razbijete početničku tremu i nastavite rad. Prijavite se na mail [email protected] ako ste spremni podijeliti s vašu kreaciju, bit ćete ugošćeni. Kao poklon ćete dobit nastup, recenziju i fotografije. One najbolje gurat će se prema još više nastupa i još boljih jer postoji platformu u kojoj će organizatori moći pružiti profesionalnu podršku svima koje se pokažu ozbiljnim umjetnicima.

Budi dio najbolje ekipe, ne boj se, nisi sam.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X