General Woo: Ne mogu s Targetom biti 15 minuta u istom prostoru

Vruć i tvrd. Woo on the mic… Reper koji je i dalje na ‘in your face’ valnoj duljini, sviđalo se to nekome ili ne. Ovog puta pored samoanalize, analizirao je i domaću scenu i ispričao priču o neuspjelom reunionu Tram 11.

  • 1
    Share
General Woo (Foto: Facebook)

Retro nam ga metno. Kada Srđan Ćuk i kako postaje General Woo? Imaš neki baš breakthrough moment ili se događalo stihijski i logično od slušanja i guštanja u repu pa do aktiviranja u verbalnom smislu?

General Woo: Nema neke razlike između Srđana i Woo-a. Ne transformiram se po potrebi, jednostavno po cijele dane mi se po glavi motaju rime i ideje za pjesme. Svaki dan slušam, guštam i smišljam. Tako da nemam neki poseban moment u kojem kažem: „E sad…“, pa sam netko drugi. Druga je stvar što nisam na navijanje kao igračke u smislu kad me pitaš da repam, a ja ću repat jer sam reper. To nema šanse da se dogodi jer se ne smatram zabavljačem pa da van pozornice glumim klauna.

Nakon prvih demosa kreće Blackout faza, a nastavno na to u kombinaciji s Targetom starta i Tram 11 s onim famoznim lajnom “…da mi kompa bude Mažuranić…” koji je probijao eterom Radija 101. Što se događa dalje?

General Woo: Nakon toga su došli albumi Tram 11 , prvo „Čovječe ne ljuti se“ pa „Vrućina gradskog asfalta“ i na kraju album/best of  „tajna crne kutije“. Nakon prvog albuma se dogodilo da smo postali jako popularni i hip hop je postao općeprihvatljiv glazbeni pravac kako kod nas, tako i u regiji. Danas ako gledamo na to jasno je da je Tram 11 bio presudan na sve što će se događati kasnije. Jasno je da nije bilo nas, niti jedan reper ili grupa ne bi bili popularni kao što jesu ili su neko vrijeme bili. Većina je zbog nas počela repati na materinjem jeziku jer su čuli domaći rap koji je vrhunski. Mi smo svima bili kamen temeljac. Nakon što smo se razišli krenuo sam u solo vode kao muha bez glave. Bio sam izgubljen i pogođen razilaskom . Trebalo mi je neko vrijeme da se posložim i krenem. Pomoglo mi je to što sam izdao prvu solo ploču taman u vrijeme razilaska Tram 11. Imao sam što raditi i nisam bio odsutan sa scene, a to je super. Bolje nego sjedit u četiri zida i razbijat glavu sa pitanjima. Naravno trebale su proći godine da sazrijem kao osoba i umjetnik da bi došao do „Verbalnog delikta“. Bilo je svega i svačega između Trama i ovog danas što radim. Otpisan sam od strane bivše izdavačke kuće dok mi se prva solo ploča odlično prodavala, medijske blokade i ružioničarski život po klubovima. Bilo pa prošlo, nikome ništa ne zamjeram jer moralo je tako biti, pomoglo mi je da progledam.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6wId5IlSjtw[/youtube]

Tram 11 uz Bolesnu braću, Nereda i Stoku i El Bahatteeja postaju nositelji novog vala i pioniri rapa na ovim prostorima. S riječke strane događala se MC Buffalo i Ugly Leaders, DJ Pimp scena, u Splitu su polako đirali TBF-ovci, a što se dešava u Slavoniji i kako se sjećaš tih dana? Jeste bili doživljavan sa zazorom ono u smislu “viđe pajaca” kad ste probijali barijere i radili prostor za ulazak novog glazbenog pravca na scenu koja je tada još patila za novim valom i garaž rockom?

General Woo: U tim danima u Slavoniji nisam bio, al’ sam bio u kontaktu sa ljudima koji pokušavaju nešto napravit ili uspijevaju držati scenu na nekom finom nivou. Danas mega popularni  kolega Kandžija, tada pubertetlija me redovno zvao kako bi se informirao o  novim pločama, zvao je i Philliea. Mislim da je on kao balavac organizirao jedan od prvih Tram 11 koncerata u Osijeku. Naravno bili su tu još mnogi uz njega Sett, 3ki (Krankšvesteri) , pa u Vinkovcima dj Gido ,Brka itd. Oni su tada kad je u Slavoniji bilo još više u banani uspijevali radit izvrsne stvari, a jedna od njih je ta da su isfurali originalan stil koji je prepoznatljiv kao što je Zagrebački ili Riječki. Kasnije se uključujem aktivnije preseljenjem u Vukovar pa sa radijskom emisijom i festivalom ubrzavam malo stvari. Ekipa je živnula i počinju izlazit ploče Kandžija, Brka…

Iduće godine ćeš zbrojiti dvije dekade rap aktivizma, a već neko vrijeme scena bruji o mogućnosti reuniona Tram 11. Glasine ili ima istine?

General Woo: Točno je da ću 2014. obilježiti 20 godina, od prvog snimljenog repa tj. demo pjesme. To ću proslaviti novom pločom i knjigom. Istina je da smo trebali raditi reunion Tram 11 turneju i izdati jedan novi singl. Glasine su bile točne. Na žalost mnogih fanova i nostalgičara pa i na našu žalost to se najvjerojatnije neće nikada dogoditi. Probali smo u studiju, ali smo skužili da ne brijemo više u istom filmu do te mjere da smo na rubu sukoba. Bolje onda ne dirati stvari koje su legendarne, nek’ ostanu takve. Koncerte nema smisla raditi isključivo radi novaca jer nije fer prema fanovima, a i ja nemam takav želudac da probavim laž. Mislim da Target nije u stanju to odradit’, a ja ne mogu s njim biti 15 minuta u istom prostoru. Iskreno nemam pojma kakve točno zdravstvene probleme ima jer on tvrdi da ih nema. Tako da mi se ne da biti doktor i medicinski brat, a kamoli budala s kojom će se netko poigravat radi love. Zar bi vi radili sa nekim tko vas smatra budalom i vaše ploče sranjem? Nek’ radi to što radi i sretno mu. Dalje>>

  • 1
    Share

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X