Popušili smo prvoaprilsku šalu: Grad Rijeka odlučio povući Matanićev spot o EPK 2020

Dogodilo se i nama. Nasjeli smo. Čestitamo Novom listu, a ovaj tekst ispod neka ostane kao dokaz toga.

Rijeka port of Diversity – prizor iz povučenog promotivnog spota Dalibora Matanića (Izvor: Youtube)

Odlučeno je da kontroverzni video spot redatelja Dalibora Matanića za Rijeku Europsku prijestolnicu kulture 2020 bude otkazan ponajviše zbog nedjeljnog intervjua koji je hrvatski redatelj dao Novom listu.

Vijest o otkazivanju spota objavio je sam Novi list naslovivši članak “Sve ide kvragu” uz obrazloženje da je kap koja je prelila čašu bila Matanićeva izjava: “Sad konačno svi znaju da je Rijeka Europska prijestolnica kulture – što je jako naljutilo gradonačelnika Vojka Obersnela”.

Reklamni video spot Dalibora Matanića “Port of Diversity”, scenaristice u produkcij Filmerije, kojeg su financirale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Gradom Rijekom i koji je koštao 450.000 kuna neće više biti korišten u svrhu promocije EPK 2020.

Razlog tome dakako nisu podijeljenje reakcije javnosti po objavi spota, već Matanićev intervju. Novi list navodi da je reakcija je Gradonačelnika Rijeke Vojka Obersela glasila: “Pa što smo mi radili sve ovo proteklo vrijeme, ako je on svijetu obznanio gdje je Rijeka, kakva je Rijeka i što će Rijeka biti iduće godine?”

Kako se dalje navodi na natječaj za promo film o Rijeci pristigla su 22 rada, a već danas će se sastati stručna komisija koja će odabrati adekvatnu zamjenu za Matanićev spot. Sastav komisije nije poznat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X