Popušili smo prvoaprilsku šalu: Grad Rijeka odlučio povući Matanićev spot o EPK 2020

Dogodilo se i nama. Nasjeli smo. Čestitamo Novom listu, a ovaj tekst ispod neka ostane kao dokaz toga.

  • 100
    Shares
Rijeka port of Diversity – prizor iz povučenog promotivnog spota Dalibora Matanića (Izvor: Youtube)

Odlučeno je da kontroverzni video spot redatelja Dalibora Matanića za Rijeku Europsku prijestolnicu kulture 2020 bude otkazan ponajviše zbog nedjeljnog intervjua koji je hrvatski redatelj dao Novom listu.

Vijest o otkazivanju spota objavio je sam Novi list naslovivši članak “Sve ide kvragu” uz obrazloženje da je kap koja je prelila čašu bila Matanićeva izjava: “Sad konačno svi znaju da je Rijeka Europska prijestolnica kulture – što je jako naljutilo gradonačelnika Vojka Obersnela”.

Reklamni video spot Dalibora Matanića “Port of Diversity”, scenaristice u produkcij Filmerije, kojeg su financirale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Gradom Rijekom i koji je koštao 450.000 kuna neće više biti korišten u svrhu promocije EPK 2020.

Razlog tome dakako nisu podijeljenje reakcije javnosti po objavi spota, već Matanićev intervju. Novi list navodi da je reakcija je Gradonačelnika Rijeke Vojka Obersela glasila: “Pa što smo mi radili sve ovo proteklo vrijeme, ako je on svijetu obznanio gdje je Rijeka, kakva je Rijeka i što će Rijeka biti iduće godine?”

Kako se dalje navodi na natječaj za promo film o Rijeci pristigla su 22 rada, a već danas će se sastati stručna komisija koja će odabrati adekvatnu zamjenu za Matanićev spot. Sastav komisije nije poznat.

  • 100
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X