Gradonačelnica Sarajeva traži istragu zbog filma ‘Sarajevo safari’

Benjamina Karić poručila je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

Sarajevo safari

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, poručila je da će podnijeti kaznenu prijavu “protiv NN osoba koje su sijale smrt po glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njihovih pomagača”, što je prikazano u dokumentarcu “Sarajevo safari”, filmu Mirana Zupaniča koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tijekom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima.

Za razliku od Karić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić tvrdi da je film “pun laži i bez činjenica” te također pokreće prijavu, ali protiv režisera Zupaniča. Gradonačelnica kaže kako je njegova reakcija zabrinjavajuća, te dodaje da će se zbog prirode zločina Grad Sarajevo obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku suradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X