Gričevanje – prednovogodišnje oživljavanje Gornjeg grada

Zimi uglavnom pust, zagrebački Gornji grad konačno je dobio zimski festival pop kulture – Gričevanje – uz koji će svi zainteresirani lakše prebroditi zimu i vraćati se kući zauvijek začarani.

Počelo je ‘Gričevanje’

Odlična zabava, topla jela iz vještičjih kazana te raznorazna hladna i topla pića, zasigurno će namamiti Zagrepčane na nešto višu nadmorsku visinu platoa Gradec. Tri tjedna u prosincu, od 9. prosinca pa sve do Nove godine, Gornji grad će oživjeti uz glazbu, performanse, male suvremene autorske obrte, zabave pod maskama i vražji dobre tulume pod kupolama i na otvorenom.

Bolesna braća u petak 9. prosinca otvorila Gričevanje, a slijede koncerti Elementala 15. prosinca i Pips, Chips & Videoclips 21. prosinca

Velika zvijezda prvog Gričevanja je svakako Elemental, jedna od naših najsvestranijih grupa koja izvrsno čarobira u više glazbenih žanrova. Remi iz Elementala najavljuje njihov nastup 15. prosinca i rekla da će svima koji dođu pružiti odličan provod. „Drago nam je da se održava ovaj festival i to na ovom prostoru Gradeca. To je odličan primjer da se koncerti mogu organizirati na još niz gradskih lokacija na kojima se inače ne odvijaju,“ rekla je Remi. Elemental je specifičan po svojim britkim tekstovima i live instrumentalnim podlogama koje zajedno čine magičan zvuk. Svoju glazbu smatraju umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji.  Glazbu, stihove i aranžmane stvaraju sami i tijekom godina su se dokazali kao vrsni glazbeni autori i izvođači.

Pips, Chips & Videoclips publiku na Gradecu začarat će na koncertu  21.prosinca. Pipsi su već godinama su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni koja mnoge zbunjuje – istovremeno stilski raznovrsni u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, tematski su provokativni i vizualno atraktivni. Trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan većini kvalitetne pop glazbe devedesetih. Širok raspon utjecaja Pips, Chips & Videoclips nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Ripperovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.

Pored nabrojanih nastupit će i Kawasaki 3P i Brkovi.

Ulaz na sve koncerte je besplatan a svi počinju u 20 sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X