Grupa Dredg potvrdila dolazak na Mars festival

Jedan od cijenjenijih post-alter-rock bendova danas, Dredg, novo su inozemno ime na ovogodišnjem Mars festivalu, koji se održava u petak 10. lipnja u Zagrebu, u dvorištu Jedinstva i klubu Močvara.

Dredg

I s ovom potvrdom zagrebački Mars festival nastavlja tradiciju da dovodi isključivo inozemna imena koja do sada nikada nisu bila u regiji. Nakon The Rakes prve godine, te Skunk Anansie, Atlas Sound i Kavinskoga druge godine, ovoga puta Thirty Seconds to Mars i Dredg imati će svoje premijerne nastupe u ovom dijelu Europe.

Dredg su jedan od bandova koje je teško definirati, što potvrđuje i njihova publika koju čine ljudi iz svijeta metala, preko indie-rocka, pa čak i jazza. Potvrđuju to i festivali na kojima band nastupa, pa ih je tako sasvim normalno vidjeti na uglavnoj indie nastrojenoj američkoj Coachelli, kao i na pretežno hard rock i metal orijentiranom NovaRock u Austriji. Novi album “Chuckles and Mr Squeezy” njihovo je peto studijsko izdanje u sada već prilično bogatoj karijeri, u kojoj ipak još uvijek najviše pozicije zauzima prvijenac “El Cielo” iz 2002. godine.

Band je osnovan 1993. u Los Gatosu u Kaliforniji, a uz pet studijskih albuma imaju iza sebe i jedno live izdanje, kao i nebrojene turneje diljem svijeta. Na Mars festival stižu usred velike europske turneje i samo mjesec dana nakon objave novog albuma “Chuckles and Mr Squeezy”.

Line-up Mars festivala trenutačno izgleda ovako: Thirty Seconds to Mars, Dredg, Vatra, Diskurz, Stonebride, Nina Romić, Igut i Tanker.

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X