Guns N’ Roses tuže trgovca oružjem, a Axl mora prestati bacati mikrofone u publiku

Tužba tvrdi da Texas Guns and Roses namjerno zbunjuje kupce da povjeruju da je nastao u suradnji s bendom.

Axl Rose (foto: Kreepin Deth/Wikipedia)

Guns N’ Roses podnijeli su tužbu protiv trgovine oružjem sa sjedištem u Teksasu, za koju kažu da je prevarila fanove da povjeruju da je bend povezan s njom. Nova tužba optužuje internetsku trgovinu ‘Texas Guns and Roses’ – kojom upravlja Jersey Village Florist – da je “odabrala i usvojila oznake tuženika u svrhu zbunjivanja potrošača da povjeruju da je povezana ili povezana s, ili licencirana od GNR-a. ”

Osim prodaje oružja, trgovina također prodaje malu količinu ruža, za koje se u tužbi navodi samo kako bi se pokušalo opravdati “veleprodajno prisvajanje” robne marke Guns N’ Roses. Bend traži neodređeni iznos odštete i promjenu imena trgovine. Sudski dokumenti također navode da je nakon što joj je predstavnik benda poslao pismo upozorenja 2019., trgovina nastavila “namjerno trgovati dobrom voljom, prestižem i slavom GNR-a bez odobrenja, licence ili pristanka benda.

“Ovo je posebno štetno za GNR s obzirom na prirodu poslovanja optuženika. GNR, sasvim razumno, ne želi biti povezan s optuženikom, trgovcem vatrenim oružjem i oružjem. Nadalje, optuženi zastupa političke stavove u vezi s regulacijom i kontrolom vatrenog oružja i oružja na web stranici koji bi mogli polarizirati mnoge potrošače u SAD-u.”

Odvjetnik obrane David L. Clark rekao je za City News Service: “Naš klijent prodaje metalne sefove za oružje i cvijeće i ima web stranicu na jednom mjestu i apsolutno nitko nije zbunjen. Nitko ne misli da smo mi bend ili da postoji neka povezanost. Odgovorit ćemo.”

Osim toga, frontmen Guns N’ Rosesa Axl Rose rekao je da više neće bacati mikrofon u publiku na kraju koncerata benda, nakon što je jedna žena izjavila da je tako ozlijeđena na njihovom nedavnom nastupu u Adelaideu.

Bend je u utorak 29. studenog nastupio u glavnom gradu Južne Australije. Nakon nastupa žena po imenu Rebecca Howe rekla je za Adelaide Advertiser da ju je pogodio mikrofon; na fotografiji priloženoj izvješću vidjele su se otekline i debele modrice na oba oka, te posjekotine na hrptu nosa.

“Naklonio se, a zatim je bacio mikrofon prema publici… i udario točno u vrh mog nosa”, rekla je Howe, ističući da je bila u dijelu gomile koji “nije čak ni bio u prednjoj strani”. Nadalje je rekla da je počela hiperventilirati, naglasivši da joj je lice “udubljeno”.

Nastavila je: “Što da je pogodio nekoliko centimetara udesno ili ulijevo? Mogla sam ostati bez oka… Što da me udario u usta i razbio zube? Da mi je glava bila okrenuta i udario me u sljepoočnicu, mogao me ubiti.”

Kao odgovor, Rose se oglasio na društvenim mrežama izjavom, naglašavajući da nije namjeravao izazvati nikakav incident s potezom koji godinama redovito izvodi na kraju nastupa Guns N’ Rosesa. “Očito ne želimo da itko bude ozlijeđen ili da na bilo koji način povrijedimo bilo koga na bilo kojem [našem] nastupu bilo gdje”, napisao je.

“U interesu javne sigurnosti od sada ćemo se suzdržavati od bacanja mikrofona ili bilo čega drugog obožavateljima tijekom nastupa,” stoji u izjavi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X