HGU poručuje da koncertima u sklopu akcije ‘Svirati se mora’ mogu prisustvovati svi – bez potvrde o cijepljenju ili da su preboljeli COVID-19

Priopćenje dolazi budući da je u manjem dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma u pogledu mogućnosti prisustva publike na koncertima.

(Foto: Marko Lopac)

“Svi koncerti u sklopu navedene akcije se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte”, javlja Hrvatska glazbena unija.

Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. COVID – potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“ već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi.

Stoga iz HGU-a poručuju: “Pravila o obvezi imanja COVID – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“.”

Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X