HGU povodom slučaja Jabuka poslao apel Gradskoj Skupštini Grada Zagreba i gradonačelniku Milanu Bandiću

Predsjedništvo HGU-a danas je poslalo otvoreni apel Gradskoj Skupštini Grada Zagreba, svim zastupnicima i gradonačelniku Milanu Bandiću. Apel prenosimo u cijelosti.

GK Jabuka
GK Jabuka

U ime u ime članova Hrvatske glazbene unije (HGU), umjetničke udruge koja broji preko 5000 članova iz cijele Hrvatske, s podružnicama u šest gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku i Puli, dotičnima su se obratili članovi Predsjedništva Hrvatske glazbene unije: Nikša Bratoš, predsjednik Hgu, Mirela Priselac-Remi, predsjednica GO Hgu, te dopredsjednici Dražen Baljak, Neven Frangeš i Paolo Sfeci.

“Želimo obratiti vašu pozornost na neugodnu situaciju koja se dogodila rano ujutro 15.12.2016., na terasi Glazbenog Kluba Jabuka (Jabukovac 28). Naime, zaštitari tvrke Bilić-Erić, provalili su na terasu Jabuke i zatvorili je, čime su je fizički odvojili od kluba Jabuka, a čime na nasilan način počinju pripreme za zatvaranje najstarijeg urbanog kluba ne samo u Zagrebu, već i šire.

Kao Predsjedništvo HGU-a, apeliramo na vašu građansku savjest i molimo da reagirate i pomognete održati na životu klub koji već plodno i aktivno radi i djeluje na umjetničkoj sceni 48 godina. GK Jabuka prostor je od velike važnosti za kulturnu scenu Zagreba i Hrvatske – u njegovim prostorima i na terasi koja je sada “pod opsadom” zaštitarske tvrtke, nastupili su brojni istaknuti hrvatski glazbeni umjetnici, ostavivši time značajan pečat i trag u kulturnom životu.

Glazbena scena gradi se, raste i cvate upravo u glazbenim klubovima kao što je GK Jabuka. Vaša indiferentnost ili nedostatak zaštite istih građanima direktno daje do znanja da ne marite za kulturnom scenom i njezinim napredovanjem. Molimo vas da promptno reagirate i zaštitite prostor GK Jabuke, koliko god je to u vašoj ingerenciji ili moći. Pokažite svojim sugrađanima, ali i cijeloj Hrvatskoj, da je Grad Zagreb doista prijestolnica kulture, grad u kojem umjetnost ima istaknuto mjesto koje i zaslužuje.

U Zagrebu postoji već niz (sada već) bivših glazbenih prostora koji su zatvoreni, zbog čega pati cjelokupna umjetnička scena. Ne dopustite da i GK Jabuka ode u ropotarnicu prošlosti nego je zaštitite i pomognite da nastavi s uobičajenim radom, u njezinom punom kapacitetu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X