Itekakva umorstva u Midsomeru: U dva desetljeća 320 ubijenih u pitoresknom engleskom okrugu

Nakon što je završila 20. sezona kultne serije, pedantni britanski novinari izračunali su konačan broj ubijenih u tom pitoresknom engleskom gradiću – 320 ubijenih u 2 desetljeća, 16 ubijenih po sezoni.

Inspektor Barnaby i detektiv Gavin Troy u seriji ‘Umorstva u Midsomeru’ (izvor: screenshot Instagram)

Midsomer je fiktivni engleski okrug čije je administrativno središte jednako fiktivan gradić Causton, gradić do 10 tisuća ljudi, pa je, stoga, jasno da uz per capita broj ubijenih Causton ide rame uz rame sa meksičkim Juarezom ili Caracasom u Venezueli.

Prirodnom smrću umrlo je tek 7 osoba, uz to je bilo i 11 smrtonosnih nesretnih slučajeva i 11 samoubojstava.

Britanski su mediji pobrojali i bizarna oružja kojima su ubojstva počinjena, a između ostalih, uključuju i palicu za kriket, žarač za vatru, lonac za kavu, neispravan mikrofon, kabel za kameru, svijećnjak, kotač, keltsko koplje, tekući nikotin, špricu, otrovne gljive, kravatu, projektor za dijapozitive, brusilicu, ormar za pića, plug, čekić i raznoraznu perad.

Ljude se života lišavalo i slatkim namazima od voća i povrća, a na put u drugi neki svijet poslala ih je i otrovna žaba, otrovna strelica, giljotina, lažni kazališni nož, Neptunov trozubac, ukosnica, sprava za mučenje Čelična djevica, bačva jabukovače te jedan dopingirani konj.

Prva pilot epizoda “Umorstava u Midsomeru” emitirana je 1997. godine i tom je prilikom privukla 13,5 milijuna gledatelja, što je bila najgledanija dramska emisija te godine u Velikoj Britaniji. Danas je, 20 godina poslije, najjači britanski televizijski izvozni proizvod prodan u 231 zemlji, od Afganistana do Zambije. U 20 je sezona serija uposlila više od 1000 glumaca, a u pojedinačnim su se epizodama, između ostalih, pojavljivali i poznati fanovi ovog vrhunskog TV proizvoda poput Johnnya Deppa, bivšeg britanskog premijera Davida Camerona, Sharon Stone, Joan Collins itd.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X