‘Ja imam više utjecaja na klince nego njihovi roditelji i nastavnici’

Frenk the Man. Jedan od najbrbljavijih lajavaca s ovog terena objavio je svoj novi album. Prije 15-ak godina je krenuo u boj iza leđa Ede Majke, otad se vrlo osamostalio. Nije razbio vrhove top lista, ali ima terenski impact. Nadošle su nove generacije otada. Što o sebi i sistemu i tome u koji krasni kupac ide glazba misli Adnan Hamidović aka Frenkie.

Frenkie (Foto: Vanja Lisac)

Tri su ti banke. Ima li rap u tebi rok trajanja? Doklem će albumi i ti krugovi…

Frenkie: Pa vidjet ćemo. Zasada sam još gledan. Eto album je nedavno izašao, a ja već razmišljam o novim pjesmama i slažem tekstove. Vidjet ćemo kuda će to sve ići. Eno i Rolling Stonesi skaču još na bini kao da su tinejdžeri, zašto ne bi mogao i ja?

Gdje se djenuo onaj “battle MC” status? Jednim dijelom karijere pričali su o tebi kroz tu prizmu ponajviše, međutim nije bilo puno prilika za blaćenja goropađenja ni disanja s drugim MC-ijima scene. Obzirom na uzburkana balkanska plemena i naboj rapa i ritmiku glazbe čudo je zapravo kako se i Zg i St i Bg škole i rap armije puno respektiraju i surađuju, zar ne?

Frenkie: Ima toga i dalje, samo u manjoj mjeri. Taj battle dio nije nikada ni bio nešto što je dijelilo scenu, nego je trebao podsticati takmičarski duh. Podjele su ovdje uvijek nastajale zbog poznatih razloga. Međutim danas scene funkcionira jako dobro. Svi surađujemo i poštujemo jedni druge.Ja vjerujem da je trenutno jako dobar period za hip hop muziku, barem kod nas u BiH.

Pokušaji u inozemstvo. Ona epizoda s „Hulk“ soundtrackom je bila sjajna i znakovita.Gdje je stalo?

Frenkie: Pa razmišljao sam o tome. Pošto ja znam njemački konto sam kako bi bilo da tamo nešto napravimo, ali nekako nikada do toga nije došlo.

A balkanska varoš i scena? Što ćemo s tim? Kako stvari stoje u mladih nada od Bosne i Rvacke – pratiš li i ima li imena za zaštiti? Ima li nekih novih Frenkova kojima bi ti mogao i trebao biti Edo?

Frenkie (Foto: Vanja Lisac)

Frenkie: Ima naravno. Tu su Kontra koji se meni pridružio na koncertima, Buba Corelli koji mi je gost na albumu, Jala iz Sarajeva… Ima ih, ne brinem se za budućnost.

A ovi neki novi momci – Kandžija, Dječaci, Krankšvester, Fil Tilen…nastavi niz ako treba i daj o svakom malo ponešto tvog dojma.

Frenkie: Svi odlični. Jako ih cijenim, sve koje si nabrojao.

Kako stoji tvoj skate dućan u Tuzli. Je li to još uvijek nr.1 mimo rapa?

Frenkie: Kotrlja se. Zimi teško pa onda dođu praznici, a sa njima i dijaspora pa onda malo krene. Pa onda malo opadne do ljeta i tako u krug. Kriza, recesija mamu joj jebem.

Na terenu? Koncertno…kako stvari stoje, jer dojam je da je vrijeme kardinalno po tom pitanju, ne za tebe nego generalno, nikad manje love nikad manje interesa…

Frenkie: Da, vrijeme je zaista loše. Postaje sve teže dogovoriti koncert, svi daju malo love, odnosno hoće na karte, a to je riskantno. Ali opet sam zadovoljan. Sa „Troyancem“ smo imali već desetak nastupa i siguran sam da ćemo svirati cijelo ljeto. Kad imaš dobar album onda zovu.

Zadnja…

Frenkie: Dođite u subotu u Žedno Uho, biće dobra zajebancija. I čuvajte se, Troyanci su među nama!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X