Johnny Depp i Jeff Beck optuženi za krađu stihova iz pjesme zatvorenika

Čini se da Deppova i Beckova ‘Sad Motherfuckin’ Parade’ dijeli brojne stihove s ‘Hobo Ben’, zdravicom koju je izveo Slim Wilson i snimio cijenjeni folklorist Bruce Jackson sredinom šezdesetih.

Jeff Beck & Johnny Depp (Foto: Malcolm Connolly / Deuce Music Limited)

Johnny Depp i njegov glazbeni suradnik Jeff Beck optuženi su da su ukrali nekoliko stihova svoje pjesme “Sad Motherfuckin’ Parade” iz “zdravice” koju je izveo zatvorenik državnog zatvora Missouri Slim Wilson, a objavio folklorist Bruce Jackson, piše Rolling Stone.

U Wilsonovoj zdravici “Hobo Ben”, zabilježenoj u Jacksonovoj knjizi iz 1974. Get Your A– in the Water and Swim Like Me, pjesma glasi: “Ladies of culture and beauty so refined, is there one among you that would grant me wine?/ I’m raggedy I know, but I have no stink/ and God bless the lady that’ll buy me a drink’/ Heavy-hipted Hattie turned to Nadine with a laugh/ and said, ‘What that funky motherf—er really need, child, is a bath.’”

“Sad Motherf—in’ Parade,” s novog albuma Deppa i Becka, 18, sadrži brojne stihove koji su naizgled izvučeni iz “Hobo Ben”, uključujući, “I’m raggedy, I know, but I have no stink/ God bless a lady that’ll buy me a drink” i “What that funky motherf—er really needs, child, is a bath.”

Pjesmu potpisuju Depp i Beck, bez spominjanja Wilsona ili Jacksona, prema Rolling Stoneu i službenom opisu videa na YouTubeu. “Jedina dva stiha koja sam mogao pronaći u cijelom djelu kojima su [Depp i Beck] pridonijeli su ‘Big time motherf–ker’ i ‘Bust it down to my level'”, rekao je Jackson za publikaciju. “Sve ostalo je iz Slimove izvedbe u mojoj knjizi. Nikada se nisam susreo s nečim sličnim. Objavljujem stvari 50 godina, a ovo je prvi put da je netko
jednostavno nešto pokrao i stavio svoje ime na to.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X