‘Klub koji ne truli već 45 godina’ – Izložba koja raste!

‘Klub koji ne truli – Već 45 godina’, izložba povodom 45 godina Glazbenog kluba Jabuka u trenu je osvojila Zagreb. Atrij i prostor Arheološkog muzeja u Zagrebu bili su premali za nebrojene generacije ‘Jabučara’ od kojih su mnogi i sastavni dio postava ove rock izložbe.

Jabuka - klub koji ne truli već 45 godina: Majke (Foto: Hrvoje Polan)

IZLOŽBA KOJA RASTE

Ili to može postati… Naime, autori su namjerno ostavili priču o Jabuci otvorenom uz priliku svima da podjele svoje uspomene tako što će donijeti svoje fotografije iz kluba. U posljednjoj sobi, s lijeve strane, postavljena je ploča na koju je zakačeno mnoštvo fotografija i ostavljeno prostora publici da donesu svoje fotografije i tako uđu u stalni postav izložbe. Sve što treba napraviti je donijeti fotografiju na portu Arheološkog muzeja te na kovertu napisati “za izložbu Klub koji ne truli – već 45 godina”.

TOUR PO IZLOŽBI UZ AUTORA POSTAVA

Kao što su mnogi posjetitelji u proteklih tjedan dana mogli vidjeti autori izložbe Ana Solter I Marijo Stojanović izvukli su iz brojnih privatnih i profesionalnih arhiva veliku količinu materijala i s pravilnim odabirom i sjajnim izlaganjem priča o klubu na Jabukovcu dobila je svoj ujednačeni ritam, dajući jednaku pažnju svakom desetljeću. Međutim, iza svake fotografije, plakata, letka, svakog koncerta, svake uspomene i emocije krije se puno zanimljivih i manje poznatih podataka i anegdota koje je pažljivo bilježio Marijo Stojanović. Upravo on će svaki petak točno u 20:00 voditi ture posjetitelja objašanjavajući i otkrivajući priče iza svih materijala, od otvaranja kluba 1968. do danas.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn s tim da ona vrijedi i kao ulaznica za Jabuku. Također, s ulaznicom za Jabuku od petka ili subote imate besplatan ulaz na izložbu “Klub koji ne truli – već 45 godina” u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Izložba traje do 2. veljače 2014. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X