‘Klub koji ne truli već 45 godina’ – Izložba koja raste!

‘Klub koji ne truli – Već 45 godina’, izložba povodom 45 godina Glazbenog kluba Jabuka u trenu je osvojila Zagreb. Atrij i prostor Arheološkog muzeja u Zagrebu bili su premali za nebrojene generacije ‘Jabučara’ od kojih su mnogi i sastavni dio postava ove rock izložbe.

Jabuka - klub koji ne truli već 45 godina: Majke (Foto: Hrvoje Polan)

IZLOŽBA KOJA RASTE

Ili to može postati… Naime, autori su namjerno ostavili priču o Jabuci otvorenom uz priliku svima da podjele svoje uspomene tako što će donijeti svoje fotografije iz kluba. U posljednjoj sobi, s lijeve strane, postavljena je ploča na koju je zakačeno mnoštvo fotografija i ostavljeno prostora publici da donesu svoje fotografije i tako uđu u stalni postav izložbe. Sve što treba napraviti je donijeti fotografiju na portu Arheološkog muzeja te na kovertu napisati “za izložbu Klub koji ne truli – već 45 godina”.

TOUR PO IZLOŽBI UZ AUTORA POSTAVA

Kao što su mnogi posjetitelji u proteklih tjedan dana mogli vidjeti autori izložbe Ana Solter I Marijo Stojanović izvukli su iz brojnih privatnih i profesionalnih arhiva veliku količinu materijala i s pravilnim odabirom i sjajnim izlaganjem priča o klubu na Jabukovcu dobila je svoj ujednačeni ritam, dajući jednaku pažnju svakom desetljeću. Međutim, iza svake fotografije, plakata, letka, svakog koncerta, svake uspomene i emocije krije se puno zanimljivih i manje poznatih podataka i anegdota koje je pažljivo bilježio Marijo Stojanović. Upravo on će svaki petak točno u 20:00 voditi ture posjetitelja objašanjavajući i otkrivajući priče iza svih materijala, od otvaranja kluba 1968. do danas.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn s tim da ona vrijedi i kao ulaznica za Jabuku. Također, s ulaznicom za Jabuku od petka ili subote imate besplatan ulaz na izložbu “Klub koji ne truli – već 45 godina” u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Izložba traje do 2. veljače 2014. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X