Književnica Kimberly Jones o nemirima u SAD-u: Kako mi možemo pobijediti?

Kimberly Jones, koautorica književnog bestselera ‘I’m Not Dying With You Tonight’, knjizi koja prati priču o dvije tinejdžerice (jedna crna i jedna bijela), koji joj je prošle godine priskrbio NAACP nominaciju, ima jednu od najjačih izjava, time i objašnjenja o prosvjedima Afroamerikanaca u SAD-u.

Kimberly Jones (Izvor: Youtube)

“Želite li pričati o ekonomiji? Može! Crnci su dovedeni u ovu zemlju kako bi obrađivali zemlju na jugu i radili u tekstilnoj industriji na sjeveru (…) Mi već stoljećima igramo Monopoly s onima kojima moramo predati sve što ostvarimo (…) Mi smo prisiljeni igrati namještenu igru cijelo vrijeme. Igru u kojoj ne možemo dobiti”, riječi su književnice Kimberly Jones izgovorene u kameru njenog prijatelja, dokumetariste Davida Jonesa.

Naime, David Jones je krenuo 30. svibnja snimati dokumentarni film o prosvjedima u SAD-u izazvanih policijskim svirepim ubojstvom Georgea Floyda. Idućeg dana, 31. svibnja odlučio je uzeti izjavu od svoje dobre prijateljice Kimberly Jones.

Ono što je Kimbery izjavila tog dana, ta snaga riječi, bilo je toliko jako da je David Jones odmah odlučio da izrečeno ne može čekati dokumentarac, te je to podijelio na YouTubeu.

Želite li znati ZAŠTO se događaju nemiri u SAD-u, Kimberly Jones će vam objasniti u nešto više od šest minuta u videu ispod (koji ima i titlove).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X