Koncerti nisu bitni ako Luka nije bio tamo…

Izvještavanje glavnih medija u državi o ovdašnjim klupskim koncertima uglavnom se svode na jedno veliko ništa. Kad i preostalih nekoliko kritičarskih imena ode u mirovinu, naša rubrika ‘Dno dna’ bit će jedino mjesto na kojem će se šablonizirani koncertni reporti s pravom moći objavljivati.

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Dogodilo se to planski, no teoretičari urote nisu to doživjeli osobito bitnim da bi se upustili u dublje analiziranje. Situacija se promijenila preko noći i poharala mainstream medije jednog po jednog. Glazba je nestala iz novina!

Nije nestalo pisanje o glazbenicima, odnosno o njihovim seksualnim navikama, novoj frizuri i gaćicama koje su provirile. Nestalo je bavljenje glazbom u medijima koji sebe smatraju bitnim i velikim i koji se hvale svojim utjecajem. Kojeg imaju i koji je poguban. Barem u ovom slučaju.

Koncert. Veliki ili mali, domaći ili strani, svejedno. Što se nudi: tko je bio, tko je od jebenih celebrityija bio na koncertu, jer što ih je više, to je grupa valjda relevantnija?! Nadalje – koliko je koncert trajao, koliko je bilo ljudi, je li publika bila oduševljena (uglavnom jest, a ta tvrdnja obično završi u naslovu) i jesu li dotični svirali svoje najveće hitove…

Ono malo preostalih mainstream kritičara neće zamijeniti nitko kad odu u mirovinu, njihovi urednici neće smatrati da im se pojavila kadrovska rupa u rubrici ‘kultura’ ili ‘scena’. Svi ostali koji imaju potrebu promišljati stvari povukli su se na stranice alternativnih novina, portale, blogove, „male“ medije… A da je promišljanje neprijatelj naklade uvjerio se i potpisnik ovih redova kojemu je „glavni i odgovorni“ u jednom od korporativnih dnevnih listova prije koju godinu naredio da „odjebe s tim rokerima, osim ako ne mogu napunit’ Dom sporotva“. I tako je korporacijom zavladala estrada…

Uprli smo prstom u ovo „izvješće“ s jučerašnjeg koncerta grupe The Hurts, koji je samo simptomatičan, nikako izuzetak. Puno više informacija nije dala ni novina upravljana istim upravnim odborom

A da ovog trena nestane glazbe na planeti, izluđeni nepodnošljivom tišinom, isti bi se urednici patetično na naslovnicama pitali: gdje je pošlo krivo?

Prijašnje Dno dna: Tko je dosadniji: Crkva, Sotona ili mediji?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X