Kuku$ Klan i High 5 u Klubu – trap euforija u zagrebačkom klupskom životu

Ak’ već mogu birat – između ‘Bilih starki’ i ‘Putina’ – slušam Kuku$ovog ‘Putina’. ‘Ubije medvjeda, Vladimir Putin, ljubi Medvedeva, Vladimir Putin’ meni je bila dovoljna pozivnica. Vođena tom devizom našla sam se u petak u zagrebačkom Klub.-u na predstavljaju prvog mixtapea “Flexikon” zagrebačkih hip-hopera zvanih Kuku$ Klan.

Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)
Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)

I dobro da me vodila deviza jer ovi dečki opako iskreno i u isto vrijeme posprdno briju na pare. Do te mjere da parama tepaju u svojim pjesmama (‘Pare, pare, parice, dajte mi cash, jebene novčanice… Imamo više traka od tvornice, više zlata od Svete stolice…’). Uglavnom, iako jako mladi, na vrijeme su shvatili da samo od crnjak versa kako nam je svima koma u Lijepoj našoj je bolja varijanta – probat’ si bar vizualizirat’ pare. Na Kuku$ov hit ‘Pare’ rasplesano je skakalo 200-tinjak njihovih fanova u petak u Klub.-u.

Dobro ispunjen prostor, na stageu kaos (društvo Kuku$u u slaganju rima radili su odlični High 5), publika koja je znala većinu njihovih pjesama te mladenački zaneseno fleksala na samoprozvane ‘hitove’ kao što su “Putin”, “San Andreas”, “Han Solo” ili “Kuc Kuc”, sve to moglo bi se sumirati u odličan plesni provod koji se sinoć dogodio u klubu na Zelenom valu.

Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)
Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)

No svoditi Kuku$ i dečke iz High 5 samo na dobar plesni beat bilo bi pogrešno, više su me osvojili britkim humorom poput “Franjo Tuđman, smije se Nike(y)” ili pak sprdnjom spram sponzoruša “sirotinjo Bogu si teška, tvoj Versace je greška, tvoj Versace je Bershka, hiljadu eura na trebi, ne zna mi ime, pa me zove bejbi”.

High 5 su malo iza 23 sata otvorili koncert sa svojih nekoliko satirično oštrih pjesama poput “Cheez”, “Versace” i “Lembi crnac”. Sinergiju koju čine na stageu s Kuku$om može donijeti jedino dobro uigrana suradnja, što i ne čudi jer su ovu cijelu zagrebačku hip-hop priču počeli pričati skupa kao dio 33 bande, kako se nazivaju. Dio tog kolektiva pored High 5 i Kuku$ klana čine BMK i So!Baybe.

Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)
Kuku$ Klan u Klub.-u (Foto: Antonio Vuković)

Nakon odličnih High 5, mikrofon preuzimaju trojica iz Kuku$ Klana i tada počenje plesni delirij. Karizmatičnog Hilj$ona Mandelu nosila je publika nakon što se razdragano bacio među fanove, a bilo je i momenata gdje je repao s povezom preko očiju – čovjek repa nezaustavljivo neovisno o prilici u kojoj se nađe. Kako na svom prvom mixtapeu imaju devet pjesama, materijala za ovu rep veselicu nije nedostajalo. Trap euforija koju su priredili Kuku$ Klan završila je nešto iza 1 sat iza ponoći, a kako poručuju da je ‘2015. njihov takeover’ uskoro možemo očekivati još ovakvih dobrih nastupa iz radionice Kuku$a.

Nakon Kuku$a ekipu je zabavio So!Baybe iz Bogatih mladih kmica. Beatove i produkciju Kuku$a potpisuje Def Kluny, a sve to ne bi bilo moguće bez entuzijazma Wall Street Music Recordsa gdje snimaju svoje umotvorine. Jučer viđeno u Klubu pokazalo je da komercijalna trap glazba definitivno ima svoju publiku, a Kuku$ se zavidnom atmosferom partyja koju su pružili zacementirao na zagrebačkoj hip-hop sceni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X