Manic Street Preachers: kako su zvučali 1991.

Na do sada neobljavljenom koncertnom iz Aldershota su dvije pjesme.

Manic Street Preachers snimljeni 1991.

Trinaest minuta materijala pušteno je nedavno u internet zajednicu, riječ je o klupskom koncertu na promo turneji za “Motown Junk” održanom u Hampshireu na jugu Engleske.

Snimka je preko dvadeset godina provela na tavanu organizatora tog koncerta Joea Bartletta koji o njoj govori: “Tek sad sam iskopao materijal zaboravljen na tavanu preko dvadeset godina. Vokal, James Dean Bradfielda zapravo se ne čuje na snimci jer kamerman stoji sa strane na samoj pozornici, ali to je snimka na kojoj svira Richey i to je čini posebnom.”

Gitarist Richey Edwards nestao je 1. veljače 1995., a 2008. godine službeno je proglašen mrtvim iako njegovo tijelo nikada nije nađeno. Porijeklom Velšanin u Manic Street Preachersima svirao je ritam gitaru i pisao pjesme. Svojim politiziranim intelektualnim pjesmama i elokventim, tajnovitim karakterom zaslužio je kultni status. Deveti album benda, objavljen 2009. godine “Journal for Plague Lovers” sastoji se isključivo od njegovih stihova.

Na snimci se mogu čuti pjesme “Faceless Sense Of Void” i “Repeat” s “Miscellaneous” albuma, a svjedoči o izbijanju tučnjave među publikom te pokušaju smirivanja situacije s pozornice prije nego se nastavi sa sljedećom pjesmom. Ujedno, to je i jedina snimka koncerta održanog 16. veljače 1991. u Buzz Clubu što nije neobično za pred-mobitelnu eru.

Iako su u prosincu 2011. objavili dvogodišnju pauzu od nastupa Manic Street Preachers pustili su ptičicu o skorom povrataku na pozornicu: “Mori nas želja za ponovnim domaćim nastupom jer  čini se kao cijela vječnost od one fantastične svirke u O2. Možda već za koji mjesec probijemo sebi zadano ograničenje od dvije godine.”

Do kraja ove godine trebao bi im izaći i novi album.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JnBWZXciNV0&feature=player_embedded [/youtube]

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X