Manic Street Preachers: kako su zvučali 1991.

Na do sada neobljavljenom koncertnom iz Aldershota su dvije pjesme.

Manic Street Preachers snimljeni 1991.

Trinaest minuta materijala pušteno je nedavno u internet zajednicu, riječ je o klupskom koncertu na promo turneji za “Motown Junk” održanom u Hampshireu na jugu Engleske.

Snimka je preko dvadeset godina provela na tavanu organizatora tog koncerta Joea Bartletta koji o njoj govori: “Tek sad sam iskopao materijal zaboravljen na tavanu preko dvadeset godina. Vokal, James Dean Bradfielda zapravo se ne čuje na snimci jer kamerman stoji sa strane na samoj pozornici, ali to je snimka na kojoj svira Richey i to je čini posebnom.”

Gitarist Richey Edwards nestao je 1. veljače 1995., a 2008. godine službeno je proglašen mrtvim iako njegovo tijelo nikada nije nađeno. Porijeklom Velšanin u Manic Street Preachersima svirao je ritam gitaru i pisao pjesme. Svojim politiziranim intelektualnim pjesmama i elokventim, tajnovitim karakterom zaslužio je kultni status. Deveti album benda, objavljen 2009. godine “Journal for Plague Lovers” sastoji se isključivo od njegovih stihova.

Na snimci se mogu čuti pjesme “Faceless Sense Of Void” i “Repeat” s “Miscellaneous” albuma, a svjedoči o izbijanju tučnjave među publikom te pokušaju smirivanja situacije s pozornice prije nego se nastavi sa sljedećom pjesmom. Ujedno, to je i jedina snimka koncerta održanog 16. veljače 1991. u Buzz Clubu što nije neobično za pred-mobitelnu eru.

Iako su u prosincu 2011. objavili dvogodišnju pauzu od nastupa Manic Street Preachers pustili su ptičicu o skorom povrataku na pozornicu: “Mori nas želja za ponovnim domaćim nastupom jer  čini se kao cijela vječnost od one fantastične svirke u O2. Možda već za koji mjesec probijemo sebi zadano ograničenje od dvije godine.”

Do kraja ove godine trebao bi im izaći i novi album.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JnBWZXciNV0&feature=player_embedded [/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X