Mile Mijač iz grupe M.O.R.T. objavio singl ‘Kroz sutra’

Sinjski multitalentirani glazbenik Mile Mijač (M.O.R.T.) predstavlja singl ‘Kroz sutra’ i pripadajući mu video spot te koristi priliku za najavu prvog samostalnog studijskog albuma koji objavljuje pod svojim imenom, a moći ćemo ga slušati već na jesen.

Mile Mijač ‘Kroz Sutra’

Novi singl „Kroz sutra” u akustičnoj formi svojevrsnog vojničkog marša, koji se prema kraju pjesme pretvara u budnicu, liriku stavlja u prvi plan, naglašavajući važnost poruke samospoznaje koju pjesma prenosi.

„Tekst pjesme je posveta svim onim žrtvama “toksičnih” odnosa, bila to veza, prijateljstvo, zajednica ili brak. Koliko god imali prilike govoriti “sam (ili sama) si je to uradio”uvijek postoji osoba koja se nije dovoljno potrudila ili koja se previše potrudila drugome zagorčati život. Spot se bazirao na hvatanju usamljenosti i same esencije tog osjećaja. Čovjek sam na polju, vječito sam sa sobom. Usamljenost – kako artistička, tako estetska. Sve što treba uraditi jedna osoba za sebe, na kraju to radi sama. Pomoć može usmjeriti, proslijediti ili čak i dezorijentirati, ali na tom “cilju” smo uvijek sami”, objašnjava Mile Mijač.

Glazbu potpisuju Patrik Zelenika i Milan Mijač, dok tekst potpisuje Milan Mijač samostalno. Ivana Grahovac bila je zadužena za snimanje i fotografiju, a režiju i montažu uradio je Milan Mijač. Produkciju videospota potpisuje sinjski kolektiv RakijaCrew.

Singl „Kroz sutra” dostupan je putem YouTube kanala glazbenika te na svim streaming servisima.

Mile Mijač dugogodišnji je član alternativne scene, a publici je najpoznatiji u ulozi bubnjara benda M.O.R.T., s kantautorskim radom počeo je krajem 2011. godine pod imenom PBO pod kojim je prethodno objavio tri studijska albuma. Pjesma „Kroz sutra” ujedno je najavni singl njegovog prvog samostalnog albuma koji će objaviti pod svojim imenom za nekoliko mjeseci.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X