Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju – napinjanje mišića

Kupola na gornjegradskom platou Gričevanja, ipak je bio premala za kapacitet opakih rokera Muscle Tribe of Danger and Excellence i njihovu publiku. Bez problema mogli su stajati na velikoj pozornici, nasuprot ‘mjestu zločina’ u utorak na gornjogradskom plaou Gradec.

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Sastav kojeg čine muzičari poznati zagrebačkoj publici iz bendova She Loves Pablo, Deafness By Noise, Mašinko, Declaration, Gardens Of Hiroshinma i drugi.

Oni ne lutaju i ne eksperimentiraju, ali zato čvrsto gaze utabanim putevima stoner grunge rocka i dobro to rade. Kao što i sami smatraju: „biti jednostavan, ne znači biti loš.“

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Na koncertu u utorak predstavili su dvije nove stvari, izašli na bis i potvrdili status rokačine. Siguran put u ladicama glazbe uvijek je rezultirao sjajnim odazivom publike. Brušenje riffova uvijek je zabavno i mnogi muzičari to pokušavaju. Muscle Tribe of Danger and Excellence to dobro zna i teško da će pogriješiti u tom pravcu.

Ipak od svakog benda poželim iznenađenje. Poželim nešto što će me dirnuti, tjerati da mašem glavom i još nekoliko puta pustim ploču, odem na njihov koncert. Njihovo iznenađenje svakog puta je isto. Vrhunska interpretacija glazbe koju vole, jasna vizija i cilj njihove glazbe. To je rokanje na najjače, jednostavni riffovi i opaki stav. Ništa drugo i ne treba za odličnu rock večer.

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Mahajući glavom na njihovom koncertu, ne razmišljam o tome je li ova glazba originalna i ne bavim se filozofijom. Jednostavno je dobro. MTODAE pogodio je žilu kucavicu hrvatske alternativne rock scene koja, izgleda i nije toliko alternativna. Oni su sastav koji okuplja slične različitosti i daje osjećaj pripadnosti publici koja se smatra individualnom i posebnom.

Pri odlasku s koncerta čuo sam komentare da je bilo prekratko. Meni je bilo taman za na koncert jednog benda njihovog kalibra na poluotvorenom, gornjegradskom platou.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X