Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju – napinjanje mišića

Kupola na gornjegradskom platou Gričevanja, ipak je bio premala za kapacitet opakih rokera Muscle Tribe of Danger and Excellence i njihovu publiku. Bez problema mogli su stajati na velikoj pozornici, nasuprot ‘mjestu zločina’ u utorak na gornjogradskom plaou Gradec.

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Sastav kojeg čine muzičari poznati zagrebačkoj publici iz bendova She Loves Pablo, Deafness By Noise, Mašinko, Declaration, Gardens Of Hiroshinma i drugi.

Oni ne lutaju i ne eksperimentiraju, ali zato čvrsto gaze utabanim putevima stoner grunge rocka i dobro to rade. Kao što i sami smatraju: „biti jednostavan, ne znači biti loš.“

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Na koncertu u utorak predstavili su dvije nove stvari, izašli na bis i potvrdili status rokačine. Siguran put u ladicama glazbe uvijek je rezultirao sjajnim odazivom publike. Brušenje riffova uvijek je zabavno i mnogi muzičari to pokušavaju. Muscle Tribe of Danger and Excellence to dobro zna i teško da će pogriješiti u tom pravcu.

Ipak od svakog benda poželim iznenađenje. Poželim nešto što će me dirnuti, tjerati da mašem glavom i još nekoliko puta pustim ploču, odem na njihov koncert. Njihovo iznenađenje svakog puta je isto. Vrhunska interpretacija glazbe koju vole, jasna vizija i cilj njihove glazbe. To je rokanje na najjače, jednostavni riffovi i opaki stav. Ništa drugo i ne treba za odličnu rock večer.

Muscle Tribe of Danger and Excellence na Gričevanju (Foto: Julien Duval)

Mahajući glavom na njihovom koncertu, ne razmišljam o tome je li ova glazba originalna i ne bavim se filozofijom. Jednostavno je dobro. MTODAE pogodio je žilu kucavicu hrvatske alternativne rock scene koja, izgleda i nije toliko alternativna. Oni su sastav koji okuplja slične različitosti i daje osjećaj pripadnosti publici koja se smatra individualnom i posebnom.

Pri odlasku s koncerta čuo sam komentare da je bilo prekratko. Meni je bilo taman za na koncert jednog benda njihovog kalibra na poluotvorenom, gornjegradskom platou.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X