Neil Young kaže da Ticketmaster naknadama ubija koncertne turneje

‘Gotovo je. Stari su dani prošli.’

Objava Neila Yoinga (foto: Screenshot/Neil Young Archives)

Ovih dana Robert Smith izrazio nezadovoljstvo industrijom prodaje ulaznica kada su The Cure najavili sjevernoameričku turneju. Čak i nakon što se bend isključio iz Ticketmasterove “dinamičke” strukture cijena, mnogi fanovi nisu mogli osigurati ulaznice, dok su drugi bili podvrgnuti pretjeranim naknadama za uslugu.

U novom postu na svojoj web stranici, Neil Young osvrnuo se na dramu turneje The Cure. “Gotovo je. Stari dani su prošli”, napisao je Young uz članak o Smithovoj borbi za poštene cijene. “Stižu mi pisma u kojima me se okrivljuje za ulaznice od 3.000,00 dolara. Taj novac ne ide meni. Izvođači se moraju brinuti da će ih opljačkani obožavatelji kriviti za Ticketmasterove dodatke i preprodavače,” kaže Young, dodajući: “KONCERTNE TURNEJE više nisu zabavne. KONCERTNE TURNEJE nisu ono što su bile.”

The Cure su uložili zajednički napor kako bi svoju nadolazeću turneju “Songs of a Lost World” učinili dostupnom pravim obožavateljima u okruženju kojim dominiraju preprodavači i ekskluzivne cijene. Samo oni koji su bili registrirani za prodaju kao “provjereni fan” mogli su kupiti neprenosive ulaznice, a mjesta su koštala samo 20 USD. Ipak, Ticketmaster je zaobišao ova pravila pristupačnosti tako što je povećao naknade za usluge, naknade za objekte i naknade za obradu, gotovo udvostručivši početno predviđene ukupne iznose. Nakon prosvjeda, Smith je uvjerio kompaniju da fanovima vrati između 5 i 10 dolara za svaku narudžbu.

Smithovi i Youngovi komentari posljednji su u desetljećima dugom uvjerenju glazbenika i obožavatelja da Ticketmaster sprječava prave fanove da svjedoče glazbi uživo. Tvrtka se posljednjih godina suočila s pojačanim prijezirom, pa čak i antimonopolskom istragom, osobito jer ne uspijeva zadovoljiti potražnju za najvećim izvođačima u industriji. Ticketmaster je najavio da će biti transparentniji o tome što točno znače sve te naknade za usluge.

Young je upravo ponovno počeo nastupati uživo nakon duge pauze zbog pandemije COVID-19. U travnju će nastupiti na “Light Up the Blues” prikupljanju sredstava za autizam u Los Angelesu. Neposredno prije toga izdat će All Roads Lead Home, album sastavljen od solo pjesama svakog člana Crazy Horsea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X