Neil Young objavljuje novi vinilni box set iz niza službenih izdanja

Peti set u nizu sadrži albume ‘Freedom’, ‘Ragged Glory’ , ‘Weld’ i ‘Arc’.

Neil Young “Official Release Series # 5”

Neil Young najavio je peti u nizu box setova službenih izdanja koji donosi četiri albuma objavljena početkom devedesetih.

U opsežnoj karijeri Neila Younga, ovo glazbeno razdoblje označava definitivnu prekretnicu. Young se vratio u svoj dugogodišnji dom Reprise Records i činilo se da je to bio radostan i slavljenički trenutak za čovjeka koji je nedavno proslavio 21. godišnjicu solo karijere koja nikada nije prestala napredovati. Prvi album u “Volume 5” prikladno je nazvan “Freedom”, a uključuje pjesmu “Rockin’ in the Free World.”

“Ragged Glory” (1990.) bio je neprestana proslava glazbe koju Neil Young & Crazy Horse još uvijek stvaraju punom snagom, a snimljen je na Youngovom ranču Broken Arrow u sjevernoj Kaliforniji. Originalni album od 10 pjesama proširen je za ovo ponovno izdanje s 4 rijetke pjesme. “Interstate” i “Don’t Spook The Horse” bile su b-strane singlova. “Box Car” i 12 minutna “Born To Run” su prethodno neobjavljene verzije. Dodatne pjesme rezultirale su proširenjem albuma na 3 LP-a i 2 CD-a.

“Weld” (1991.) je jedan od najrevolucionarnijih albuma u povijesti Neila Younga. To je live album snimljen sa Crazy Horse nakon izdavanja “Ragged Glory”. Bilo je to divlje kreativno razdoblje u povijesti benda, i kao što je Young često činio, dao je do znanja da je začetnik rock and rolla u kojeg se nikad nije moglo sumnjati.

“Arc” (1991.) je živa kolekcija koja je pratila “Weld”, i u to je vrijeme stvorila onu vrstu glazbene ozloglašenosti koja je često obilježavala Youngove kreacije. “Arc” je 35-minutni ispad mikrofonije, improvizacije, gitarskih sola i vokalnih fragmenata. Ovo je prvi put u povijesti da izlazi na vinilu.

Vinyl i CD box setovi su numerirani, a LP-ovi su otisnuti na 180-gramski vinil. Ploče dolaze u teleskopskoj kutiji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X