New York Times donosi crne prognoze: koncerata i sportskih događanja možda neće biti do jeseni 2021.

Svoje mišljenje je za ugledne američke novine dao Dr. Ezekiel Emanuel, specijalni savjetnik direktora Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Publika na INmusic Festivalu 2011 (Foto: Zoran Stajčić)

Dr. Ezekiel Emanuel tvrdi kako restart ekonomije mora biti urađen u etapama, a posljednje etape u tom nizu po njemu predstavljaju koncerti, sportska događanja, konferencije i sajmovi, tj. svi oblici masovnog okupljanja ljudi koji po njegovom mišljenju mogu započeti tek za 18 mjeseci.

“Gradilišta, tvornice i uredi će vjerojatno početi prvi s radom jer je tu moguće napraviti sigurnu distancu između ljudi”, tvrdi Ezekiel Emanuel i dodaje: “Nisam siguran jesu li svjesni rizika svi oni koji najavljuju prebacivanje događanja za listopad 2020. godine. Konferencije, koncerti i sportska događanja su posljednji koji će se vratiti u stanje prije izbijanja pandemije. Realno mislim da je to jesen 2021. godine.”

Emanuel je optimističan po pitanju otvaranja restorana pod uvjetom da s radom mogu početi jedino oni koji mogu dovoljno udaljiti stolove jedne od drugih.”

U međuvremenu Olimpijske igre šalju priopćenje kako ne mogu garantirati da će se moći održati u Tokiju 2021. i da je moguće da će se održati tek 2022. godine ako uvjeti za to budu stvoreni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X