Nije poznato kada će Apple Music biti dostupan u Hrvatskoj

Na jučerašnjoj Appleovoj Worldwide Developers konferenciji u San Franciscu u SAD-u, kao što je bilo očekivano, najavljeno je pokretanje njihova streaming servisa pod nazivom Apple Music.

Apple pokreće streaming servis
Apple pokreće streaming servis

Tijekom prezentacije istaknuta je korist za glazbenike “jer će biti zastupljeni doslovno svi, od velikih zvijezda do klinaca koji rade glazbu u svojoj sobi”. Kako javlja Gizmodo, Apple Music će streamati cjelokupni repertoar s iTunesa, a u sklopu toga Apple će pokrenut i radio stanicu naziva “Beats 1”, koja bi trebala udomiti radijske zvijezde poput Zane Lowea s “BBC”-a i Ebro Dardena s “Hot 97” radijskih postaja.

Na prezentaciji je predstavljena i usluga “Connect” koja omogućava glazbenicima da sami uploadaju pjesme, videe i slike. Iz Applea tvrde da će tako veza između glazbenika i publike postati izravnija nego ikad do sada.

Usluga bi u SAD-u trebala koštati 9,99 dolara nakon besplatna prva tri mjeseca, dok bi paket za do šest korisnika u jednom kućanstvu iznosio 14,99 dolara. Iz Applea ističu i kako će korisnici bez ikakve naknade moći slušati radio.

Više detalja trebalo bi biti poznatije koncem lipnja kad će Apple Music biti dostupan na Apple uređajima i nešto kasnije, na jesen, na Windows i Android uređajima.

RDD je kontaktirao službu za hrvatske korisnike u Appleovoj centrali i za sada nije poznato kada će spomenute usluge biti dostupne i u Hrvatskoj. “Usluga će biti dostupna u više od sto zemalja, Hrvatska će vrlo vjerovatno biti među nijima ali to još ne možemo sa sigurnošću potvrditi”, stoji u odgovoru koji je RDD dobio iz Applea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X