Nina Romić objavila singl ‘Crno’

Još jedan singl koji predstavlja projekt ‘Femme nouvelle’ i promovira žensko kantautorstvo.

Nina Romić ‘Crno’

S albuma “Sloboda” Nine Romić dolazi novi singl “Crno”, još jedno autorsko djelo hvaljene glazbenice. Kontrast glazbe i tekst zasigurno će privući pažnju slušatelja, a tematika će biti bliska širokom auditoriju.

“Pjesma “Crno” nastala je kao iskren odgovor na naizgled bezizlazne situacije koje svatko od nas ponekad proživljava. Dobre dane često ni ne zamjetimo, a kada se loše osjećamo mislimo da je sve oko nas crno. Upravo se odigravala jedna takva situacija u mojoj glavi kada sam napisala ovu pjesmu. Sutradan, sve je bilo zaboravljeno, no ono što je ostalo jest ova pjesma, kao podsjetnik, i mislim da sam, upravo ovim kontrastnim elementima, teksta i glazbe, uspjela pomiriti temu o kojoj pjevam.” – objašnjava Nina Romić.

A ovim singlom jedna od nositeljica ženskog kantautorstva u Hrvatskoj pridružuje se i projektu “Femme Nouvelle” koji za cilj ima promociju upravo žena – autorica. Tako će se Nina uz Maju Posavec, Željku Veverec, Mirelu Priselac – Remi, Mary May i brojne druge naći na kompilaciji koja bi trebala izaći u lipnju.

“Ovaj projekt je jedan značajan ženski pokret, i ponosna sam što sam dio njega i što je pjesma “Crno” na kompilaciji. Isticanje autorske snage, inspiracije, ženstvenosti mudrosti i kreativnosti su svakako prave vrijednosti ovog projekta, pogotovo u ovo vrijeme kada su na sceni mnoga kvalitetna imena. Drago mi je da će se više pisati i pričati o ženskom stvaralaštvu u koje je uloženo mnogo rada i truda, a svejedno nije dobilo svjetla reflektora kakva zaslužuje. Ovaj pokret stavlja stvari na pravo mjesto, i direktno progovara i nosi svoju pravu misao kroz autorske pjesme svih kantautorica na kompilaciji.” – objašnjava Nina i otkriva detalje spota: “Spot je u cijelosti ideja talentiranog redatelja i video dizajnera Marka Nakića s kojime sam već surađivala na prijašnjim spotovima za “Slobodu” i “Svjetla”, kao i na likovnom rješenju omota mog zadnjeg albuma “Sloboda”. Prepustila sam sve u njegove ruke i stvorio je kolaže i slike vođen svojim doživljajem pjesme. Spot ima mnogo šarenila i crnila, mnogo apstraktnih i sugestivnih elemenata, i mislim da će svatko tko ga bude pogledao “skrojiti” neki svoj doživljaj. Bio je veliki izazov pretočiti ovakvu temu u video, i mnogo sati je utrošeno u kreiranje kolaža i scena koji pričaju sami svoju priču. Rezultat su tri minute šarenog crnila!”

A osim promocije ženskog projekta Femme nouvelle i novog singla “Crno” Nina Romić priprema i koncert 2. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.
“Odlučili smo izvesti “najrokerskije” pjesme sa setliste pa su nam probe dosta glasne u zadnje vrijeme. Imat ćemo i neke goste, i bit će kao i svaki put u Zagrebu, vrlo posebno i intimno. U drugom dijelu godine ću se posvetiti nekim novim materijalima, kao i nastupima.” – završila je Nina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X