Nina Violić: Prijete mi progonom, smrću, silovanjem… Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono što osjećamo

Nakon što je iznjela svoje mišljenje o novom ministru kulture, glumica Nina Violić našla se na udaru raznih zastrašivača.

Nina Violić (Foto: HNK)
Nina Violić (Foto: HNK)

“Prije dva dana napisala sam na svom zidu na Facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje djete dignuta je zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem… Molim sve one koji su, bez mog dopuštenja, objavili to pismo da objave i ovo, jer ne želim da preko mene dižete bune i zveckate oružjem”, napisala je glumica Nina Volić na svom facebook profilu, a obzirom da je i ovaj portal prenio spomenuti post, prenijet će i ovaj u cijelosti, zbog nemilih posljedica koje su uslijedile jer se naša cijenjena glumica i intelektualka po nekima “drznula imati svoje mišljenje” u galopirajućem mraku koji se nad ovo društvo sve brže nadvija.

“Prostor moje borbe nisu ni društvene mreže ni mediji. Više od 20 godina prostor moje borbe je gluma i u tom prostoru uvijek sam bila spremna na sve. Pokušavala sam mijenjat stvari i uspjevala ponekad. Osobna sloboda je ono čime sam se bavila i bavit ću se zauvjek. Sloboda u glavi, sloboda od onoga sto su me naučili, sloboda od onoga čime me straše. Zalažem se i zalagat ću se za neovisnost kulture od politike bez obzira tko je na tronu. Ne zanimaju me oni, zanima me istina. Drugačija, neprilagođena, odbačena, hrabra, plemenita, velikodušna. Borim se i borit ću se protiv tradicionalističke i baštinske umjetnosti, zato sto je mrtva i nema odnosa s vremenom u kojem živimo. Ne podnosim nacinalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizama. Gnušam se diktature i jednoumlja. Ne pristajem na podjele desno i lijevo i zauvijek cu se sprdati s ljudima kojima svijet tu počinje i završava. Zato vas molim da me ostavite na miru. Ne pripadam svijetu za koji se vi borite. Slobodna sam od vašeg jada i gluposti i znam da nisam usamljena u tome. Brine me ono što je, u posljednjih nekoliko sati, moje benigno pisamce izazvalo. Ne mogu vjerovat da se to pismo smatra hrabrošću. Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono što osjećamo. I ne pristajem na društvo u kojem je to podvig”, navela je Nina Violić.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X