Nina Violić: Prijete mi progonom, smrću, silovanjem… Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono što osjećamo

Nakon što je iznjela svoje mišljenje o novom ministru kulture, glumica Nina Violić našla se na udaru raznih zastrašivača.

Nina Violić (Foto: HNK)
Nina Violić (Foto: HNK)

“Prije dva dana napisala sam na svom zidu na Facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje djete dignuta je zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem… Molim sve one koji su, bez mog dopuštenja, objavili to pismo da objave i ovo, jer ne želim da preko mene dižete bune i zveckate oružjem”, napisala je glumica Nina Volić na svom facebook profilu, a obzirom da je i ovaj portal prenio spomenuti post, prenijet će i ovaj u cijelosti, zbog nemilih posljedica koje su uslijedile jer se naša cijenjena glumica i intelektualka po nekima “drznula imati svoje mišljenje” u galopirajućem mraku koji se nad ovo društvo sve brže nadvija.

“Prostor moje borbe nisu ni društvene mreže ni mediji. Više od 20 godina prostor moje borbe je gluma i u tom prostoru uvijek sam bila spremna na sve. Pokušavala sam mijenjat stvari i uspjevala ponekad. Osobna sloboda je ono čime sam se bavila i bavit ću se zauvjek. Sloboda u glavi, sloboda od onoga sto su me naučili, sloboda od onoga čime me straše. Zalažem se i zalagat ću se za neovisnost kulture od politike bez obzira tko je na tronu. Ne zanimaju me oni, zanima me istina. Drugačija, neprilagođena, odbačena, hrabra, plemenita, velikodušna. Borim se i borit ću se protiv tradicionalističke i baštinske umjetnosti, zato sto je mrtva i nema odnosa s vremenom u kojem živimo. Ne podnosim nacinalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizama. Gnušam se diktature i jednoumlja. Ne pristajem na podjele desno i lijevo i zauvijek cu se sprdati s ljudima kojima svijet tu počinje i završava. Zato vas molim da me ostavite na miru. Ne pripadam svijetu za koji se vi borite. Slobodna sam od vašeg jada i gluposti i znam da nisam usamljena u tome. Brine me ono što je, u posljednjih nekoliko sati, moje benigno pisamce izazvalo. Ne mogu vjerovat da se to pismo smatra hrabrošću. Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono što osjećamo. I ne pristajem na društvo u kojem je to podvig”, navela je Nina Violić.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X