Nišville festival poziva glazbenike na sudjelovanje u SaNiTi jazz projektu

Ovaj projekt je jedan od tridesetak koji su podržani od Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO).

Nišville jazz festival i partneri na projektu „SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ – Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva – pozivaju mlade muzičare iz ovih gradova koji se već bave jazzom ili namjeravaju da se aktivnije oprobaju u tom muzičkom pravcu, da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu. Ovaj projekt je jedan od tridesetak koji su podržani od Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO – Regional Youth Cooperation Office), na koji je stiglo preko 400 aplikacija.

„SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ koji će ovog ljeta i jeseni okupiti 24 mlada muzičara/ke iz ova tri grada – po osmero iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije – podrazumijeva individulani rad, probe u okviru sastava formiranih u sva tri grada – uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora, kao i zajednička okupljanja svih sudionika koji će uz muzičke koordinatore uvježbavati zajednički program i održati nastupe u sva tri grada tijekom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville jazz festival ili Tirana jazz festival.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti instrumentalisti i vokalni solisti do 27 godina i to preko mailova:
[email protected] za sudionike iz Niša (i Srbije)
[email protected] za sudionike iz Tirane (i Albanije)
[email protected] za sudionike iz Sarajeva (i BiH)

Formulari (na srpskom/bosanskom, albanskom i engleskom – mogu se preuzeti na ovim web-adresama:

https://www.facebook.com/bpetrela1
https://www.facebook.com/motusadulescenti2012/
https://www.facebook.com/Sa-Ni-Ti-Youth-Jazz-Project-1018294288334624/

Prijavljivanje traje do 25. lipnja.

Sastavi u svakom od tri grada će uvježbavati kako vlastiti jazz program, tako i zajedničke kompozicije među kojima će biti i „Nisville Jubilation“ koju je poznati jazz muzičar Duško Gojković posvetio nositelju ovog projekta. Također, ideja je da zajednički program bude sastavaljen i od po jedne tradicionalne kompozicije iz svake zemlje, obrađene u jazz maniri, jer je to najbolji način da mladi kroz muziku upoznaju tradiciju svojih suseda.

Prvo okupljanje svih sudionika planirano je u vreme održavanja Tirana Jazz Festivala – krajem srpnja, drugo tijekom Nišvilla – od 5. do 12. kolovoza, a treće krajem rujna u Sarajevu.

Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija koju su osnovale vlade Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija, s ciljem promoviranja duha pomirenja i suradnje između mladih u regiji kroz programe razmjene mladih. Sporazum o uspostavljanju RYCO-a potpisali su premijeri WB6 tijekom samita Zapadnog Balkana održanog 4. srpnja 2016. godine u Parizu. Više informacija na www.rycowb.org.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X