Nišville festival poziva glazbenike na sudjelovanje u SaNiTi jazz projektu

Ovaj projekt je jedan od tridesetak koji su podržani od Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO).

  • 2
    Shares

Nišville jazz festival i partneri na projektu „SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ – Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva – pozivaju mlade muzičare iz ovih gradova koji se već bave jazzom ili namjeravaju da se aktivnije oprobaju u tom muzičkom pravcu, da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu. Ovaj projekt je jedan od tridesetak koji su podržani od Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO – Regional Youth Cooperation Office), na koji je stiglo preko 400 aplikacija.

„SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ koji će ovog ljeta i jeseni okupiti 24 mlada muzičara/ke iz ova tri grada – po osmero iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije – podrazumijeva individulani rad, probe u okviru sastava formiranih u sva tri grada – uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora, kao i zajednička okupljanja svih sudionika koji će uz muzičke koordinatore uvježbavati zajednički program i održati nastupe u sva tri grada tijekom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville jazz festival ili Tirana jazz festival.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti instrumentalisti i vokalni solisti do 27 godina i to preko mailova:
[email protected] za sudionike iz Niša (i Srbije)
[email protected] za sudionike iz Tirane (i Albanije)
[email protected] za sudionike iz Sarajeva (i BiH)

Formulari (na srpskom/bosanskom, albanskom i engleskom – mogu se preuzeti na ovim web-adresama:

https://www.facebook.com/bpetrela1
https://www.facebook.com/motusadulescenti2012/
https://www.facebook.com/Sa-Ni-Ti-Youth-Jazz-Project-1018294288334624/

Prijavljivanje traje do 25. lipnja.

Sastavi u svakom od tri grada će uvježbavati kako vlastiti jazz program, tako i zajedničke kompozicije među kojima će biti i „Nisville Jubilation“ koju je poznati jazz muzičar Duško Gojković posvetio nositelju ovog projekta. Također, ideja je da zajednički program bude sastavaljen i od po jedne tradicionalne kompozicije iz svake zemlje, obrađene u jazz maniri, jer je to najbolji način da mladi kroz muziku upoznaju tradiciju svojih suseda.

Prvo okupljanje svih sudionika planirano je u vreme održavanja Tirana Jazz Festivala – krajem srpnja, drugo tijekom Nišvilla – od 5. do 12. kolovoza, a treće krajem rujna u Sarajevu.

Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija koju su osnovale vlade Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija, s ciljem promoviranja duha pomirenja i suradnje između mladih u regiji kroz programe razmjene mladih. Sporazum o uspostavljanju RYCO-a potpisali su premijeri WB6 tijekom samita Zapadnog Balkana održanog 4. srpnja 2016. godine u Parizu. Više informacija na www.rycowb.org.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X