Novi Banksyev video pokazuje što je otišlo po krivu s rezanjem slike na aukciji

‘Na probama je upalilo svaki put…’

‘Djevojčica s balonom’ (izvor: YouTube)

Banksy je objavio novi video koji jasno sugerira da je njegova 1,1 milijun dolara vrijedna “Djevojčica s balonom” trebala biti u cijelosti izrezana. Podsjećamo, anonimna art ikona još je jednom privukla globalnu pozornost kada je, ranije ovog mjeseca, prilikom aukcije svoga djela u cijenjenom Sothebysu, rezačem instaliranim u okvir slike raskomadala djelo. No, samo do pola.

Na videu koji je Banksy objavio ovaj tjedan vidi se da je plan, ustvari, pošao po krivu i da je slika trebala biti izrezana u potpunosti. U videu nazvanom “Shred The Love – the Director’s cut” vidi se osoba za koju se pretpostavlja da je Banksy kako u okvir slike ugrađuje mehanizam za rezanje papira, a nakon toga vidimo i kako ovaj funkcionira.

Na kraju piše – “Na probama je funkcioniralo svaki put”.

Banksy je video objavio nakon što se već danima priča o tome kako je umjetnik ustvari bio u dogovoru sa Sothebysom što ovaj odlučno niječe. Podsjećamo, anonimna europska kolekcionarka koja je djelo kupila odlučila je nastaviti s kupnjom nakon što joj je predložena mogućnost otkazivanja kupnje tvrdeći da sada posjeduje “jedinstveni komadić u povijesti umjetnosti.” Djelu se, nakon što je raskomadano, cijena gotovo udvostručila.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X