Novi Banksyev video pokazuje što je otišlo po krivu s rezanjem slike na aukciji

‘Na probama je upalilo svaki put…’

  • 9
    Shares
‘Djevojčica s balonom’ (izvor: YouTube)

Banksy je objavio novi video koji jasno sugerira da je njegova 1,1 milijun dolara vrijedna “Djevojčica s balonom” trebala biti u cijelosti izrezana. Podsjećamo, anonimna art ikona još je jednom privukla globalnu pozornost kada je, ranije ovog mjeseca, prilikom aukcije svoga djela u cijenjenom Sothebysu, rezačem instaliranim u okvir slike raskomadala djelo. No, samo do pola.

Na videu koji je Banksy objavio ovaj tjedan vidi se da je plan, ustvari, pošao po krivu i da je slika trebala biti izrezana u potpunosti. U videu nazvanom “Shred The Love – the Director’s cut” vidi se osoba za koju se pretpostavlja da je Banksy kako u okvir slike ugrađuje mehanizam za rezanje papira, a nakon toga vidimo i kako ovaj funkcionira.

Na kraju piše – “Na probama je funkcioniralo svaki put”.

Banksy je video objavio nakon što se već danima priča o tome kako je umjetnik ustvari bio u dogovoru sa Sothebysom što ovaj odlučno niječe. Podsjećamo, anonimna europska kolekcionarka koja je djelo kupila odlučila je nastaviti s kupnjom nakon što joj je predložena mogućnost otkazivanja kupnje tvrdeći da sada posjeduje “jedinstveni komadić u povijesti umjetnosti.” Djelu se, nakon što je raskomadano, cijena gotovo udvostručila.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh