Objavljeno hrvatsko izdanje biografije Leonarda da Vincija

Knjiga je utemeljena na novim otkrićima i Leonardovim nevjerojatnim bilježnicama u kojima je zapisivao svoja opažanja i inspiracije te skicirao slikarska djela, izume i inženjerske projekte.

“Leonardo da Vinci”

U izdanju Školske knjige objavljena je ovih dana još jedna biografija autora Waltera Isaacsona, ovaj put posvećena talijanskom slikaru, arhitektu, izumitelju, glazbeniku, kiparu, misliocu i matematičaru Leonardu da Vinciju. Knjiga naslovljena “Leonardo da Vinci” prvi put otkriva fascinantne detalje iz života toga renesansnoga genija, povezuje njegovu umjetnost sa znanošću te ističe važnost interdisciplinarnosti kao temelja napretka društva. Djelo je na hrvatski jezik prevela Dragana Grozdanić i može se nabaviti u svim knjižarama i webshopu Školske knjige.

Temelji li se put k istinskom vizionarstvu na znanju stečenom iskustvom ili pak na razigranoj i nesputanoj mašti? Moramo li zaviriti u tajne znanosti ili se pak držati nesputane i kreativne umjetnosti kako bismo utrli put inovatorstvu? Ili je za učinkovit prelazak preko zamišljene crte koja dijeli stvarnost od fantazije potreban upravo savršen spoj svega spomenutoga?

Odgovore na ta pitanja, ali i inspiraciju za unapređenje vlastitih vještina i poticanje načina razmišljanja izvan okvira čitatelji mogu potražiti u knjizi koja nudi briljantan uvid u dosad neotkrivene detalje o životu i radu Leonarda da Vincija, istinskog vizionara s inovativnim zamislima za budućnost.

Biografija Leonardo da Vinci nudi uvid u život neizmjerno znatiželjnog i svestranog renesansnog čovjeka koji je nadahnuće za raznovrsna djela i izume pronalazio u detaljima iz svakidašnjeg života pred kojima malotko zastaje. Knjiga je utemeljena na iznimnim Leonardovim bilježnicama s tisućama ručno ispisanih stranica. U te je bilježnice zapisivao svoja opažanja, skicirao izume i inženjerske projekte te pravio pripreme za slikarska djela i bilježio mnoga druga nadahnuća.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X