Pop duo Francis K. A. objavio debitantski EP

Nakon prethodna dva singla ‘Ljubavnici opstaju’ i ‘Nek tvoje misli vode’ pop duo Francis K. A. objavio je svoj debitantski EP ‘Nežnost retka je’.

Francis K. A. (Foto: promo)

Započet u prosincu 2021. i završen u lipnju 2022. EP “Nežnost retka je’ donosi ukupno pet pjesama, dostupan je za slušanje ili preuzimanje po principu “plati koliko želiš” na službenoj Bandcamp stranici, na YouTube kanalu diskografske kuće više manje zauvijek, kao i na svim dostupnim streaming servisima.

Francis K. A. nastaje krajem 2021. godine u Beogradu, kada Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović započinju raditi na zajedničkim pjesmama. Sličnih muzičkih ukusa autora, osnovne odrednice stvaralaštva su elektro i pop, ali i primjese drugih izričaja poput shoegaze, dream pop i synthwave stilova, dok u njihovoj muzici dominiraju sintesajzerske teme i plesni ritmovi.

Njihove su pjesme inspirirane atmosferom i doživljajem određenih iskustava, ali nužno ne moraju biti istiniti događaji, mogu se razumjeti na više načina, a slušateljima je ostavljeno prostora da domaštavaju vlastita značenja. Muzički izražaj Francis K. A. ima veliku uzročno-posljedičnu vezu sa životom, na neki način to je odgovor na stvari koje im se događaju, na nježan ali ujedno i melankoličan način autori opisuju svoje doživljaje i to iznose kroz riječi i zvuk.

Trenutno Francis K. A. planira nastupe sa kompletnim peteročlanim bendom uživo, a također priprema i jedan novi muzički projekt.

.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X