Predstavljen festival SuperUho

Danas je u Galeriji Lauba predstavljeno prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu koji će se održat od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku.

S predstavljanja festivala SuperUho u galeriji Lauba (Foto: Damir Žižić)

Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, festival SuperUho po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u najširem značenju, a nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici tog žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni – predstavnici novog vala globalne rock scene i crossover žanrova; nastup na festivalu odradit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu. Dosad najavljeni izvođači prvog izdanja festivala SuperUho su: The National, Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spells, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.

Na danas održanoj konferenciji za predstavnike medija predstavljen je novi dio izvođača, dodatne informacije o festivalu kao i aktiviranje ISKON-a kao generalnog sponzora festivala. Spomenute informacije predstavili su umjetnički direktor Mate Škugor, voditeljica odnosa sa javnošću telekomunikacijske kompanije Iskon Iva Vukšić te umjetnik Miron Milić, koautor vizualnog identiteta festivala.

„Vjerujem da ćemo sa novim dijelom objavljenih izvođača dodatno upotpunili ionako širok glazbeni spektar kojeg su tvorila dosad poznata imena festivala SuperUho. Premda smo, svjesni činjenice da tijekom ljeta naša obala obiluje elektronskim festivalima svih vrsta, u samom početku planiranja ovog projekta naglasak odlučili baciti na druge glazbene izraze, jasno je da nismo mogli u potpunosti ignorirati nešto što je od samog početka predstavljalo bitan aspekt djelovanja Žednog Uha. Zato smo se, pažljivo birajući, odlučili da upravo Fuck Buttons budu ti koji će rasplesati naše posjetitelje na njegovom zatvaranju. S druge će pak strane, Earth kao pioniri drone glazbe i jedni od prvih predstavnika onoga što će godinama kasnije postati poznato kao post-metal, svojim ambijentalnim zvukom stvoriti savršenu kulisu za zalazak sunca drugog festivalskog dana. Pored otkrivenih novih stranih izvođača ovom prilikom najavljujem i tri nova regionalna benda kao predstavnike kvalitete regionalne nezavisne RnR scene: Repetitor, Punčke i ESC life. “, najavio je nove izvođače Mate Škugor. „U neposrednoj blizini festivalske lokacije nalazi će se i kamp koji će moći primiti pet stotina posjetitelja, a kao što smo već najavljivali, u radijusu od samo 150 metara od središta kampa nalazit će se glavna festivalska pozornica, baš kao i festivalska plaža na kojoj će se odvijati dnevni program festivala ispunjen brojnim zanimljvim sadržajima poput škole sigurnog surfanja ili turnira u košarci“, dodao je Škugor.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop (http://www.dirtyoldempire.com/shop/)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X