Program 2nd Zagreb International Blues Festivala

Ovogodišnji drugi po redu zagrebački Blues festival donosi bogat program događanja.

2nd Zagreb International Blues Festival

Četri dana u lipnju Zagreb će biti stjecište fenomenalnih blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues festivala. Od 09. do 12. lipnja ZIBF će ugostiti preko dvadeset izvođača iz pet zemalja, promocije albuma, projekcije filmova, glazbene radionice, izložbe slika i još puno popratnih događanja – za sve ljubitelje bluesa nevjerovatna prilika da vide i čuju ponajbolji svjetski i domaći blues.

ČETVRTAK 09.06. – Prvoga dana festivala ZIBF se održava čak na tri različite lokacije.

13.00 – Osnovna škola Sesvetska Sela, Sesvete

Sve počinje u 13 sati Osnovnoj Školi u Sesvetskim selima gdje dva blues glazbenika i istaknuta člana Hrvatskih Blues Snaga višestruko nagrađivani Tomislav Goluban i Nebojša Buhin održavaju glazbenu radionicu za polaznike osnovne škole „Upoznajmo glazbu – Blues in Schools“ gdje će najmlađem naraštaju pokušati približiti blues i usaditi ljubav prema toj tradicionalnoj glazbi iz koje je proizašla sva današnja moderna glazba.

18.00 – Roland Galerija, Zvonimirova 13

Nastavak prvog dana biti će od 18 sati u Roland Galeriji gdje će se održati otvorenje prodajne izložbe „Blues Companions“ trojce sjajnih slikara i ilustratora – Božidara Milinovića, Vedrana Žanka i Bira Dantesa iz Brazila. Milinović i Žanko su članovi udruge „Umjetnički Orkestar“ te autori prvog i drugog vizualnog identiteta Croatian Blues Challenga, a kao poseban gost izložbe brazilski je višestruko nagrađivani karikaturista Bira Dantas. Poznati blues glazbenici na njihovim slikama biti će na prodaju, a cjelokupni iznos prikupljen prodajom slika namjenjen je udruzi za terapijsko jahanje „Krila“. Od 18:30 kratki glazbeni blues program izvest će akustični dvojac Mojo Acoustic.

21.30 – klub Hard Place, Šubićeva 55

Prvi dan festivala završit će u klubu Hard Place gdje će se od 21.30 sati održati promocija CD izdanja „Blueshand – 65th anniversary“ Tribute to Eric Clapton (Croatia Records/Spona/BlueStone), a nakon toga svojom svirkom će sve prisutne razveseliti Sunnysiders (naši ovogodišnji predstavnici na International Blues chellengeu u Memphisu) i Retro Guru blues orkestar sastavljen od glazbenika – umjetnika.

21:30 promocija CD izdanja „Blueshand – 65th anniversary“ Tribute to Eric Clapton (Croatia Records/Spona/BlueStone)

21:45 Sunnysiders

22:20 Retro Guru

PETAK 10.06. Drugi dan festivala selimo se u festivalsku arenu smještenu u Studentskom centu, Savska 25, gdje nas očekuju događanja na dvije bine.

MD PARTNER STAGE, DVORANA ITD:

20:00 – 20:35  Otprilike Ovako

20:55 – 21:35 The Tzar Blues Band (SLO)

22:00 – 22:40 The Downstrokes

23:05 – 00:15 Big Daddy Wilson (USA)

Njegov fenomenalni „crni“ glas i još bolje pjesme razveselit će prave sladokusce željne vrhunske blues soul glazbe. I za sebe ima sedam albuma od kojih posljednji „Love is the Key“ za poznatu blues kuću „Ruff Records“ a 2004. pozvan je da otvori projekciju Wendersovog filma “The Soul of a Man” u Hamburgu.

00:15 – 01:00 Hobo Blues (FR)

Hobo Blues su 2010. osvojili nagrade na prestižnim festivalima: “Blues Sur Seine” Festival i The Cahors Blues Festival. Impresivnim glazbenim izražajem svoju glazbu dijele zapanjujućom energijom. “Hobo Blues” u svojim tekstovima govori o životu iz njihove perspektive a njihov motiv je: “hoboin’ through the world.“ Nakon povratka iz Memphisa i Clarksdalea definitivno su odlučili i izabrali svoj pravac izražaja: roots, roots and roots blues music

01:00 – 01:30 44 Blues

01:30 – 02:00 Never 2 Late

AKUSTIKA MUZIKA HR STAGE, ITD CAFFE:

20:35 – 20:55 Dužević & Georgev

21:35 – 22:00 Mojo Acoustic

22:40 – 23:05 Jimmy Matešić

Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X