Program 2nd Zagreb International Blues Festivala

Ovogodišnji drugi po redu zagrebački Blues festival donosi bogat program događanja.

2nd Zagreb International Blues Festival

Četri dana u lipnju Zagreb će biti stjecište fenomenalnih blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues festivala. Od 09. do 12. lipnja ZIBF će ugostiti preko dvadeset izvođača iz pet zemalja, promocije albuma, projekcije filmova, glazbene radionice, izložbe slika i još puno popratnih događanja – za sve ljubitelje bluesa nevjerovatna prilika da vide i čuju ponajbolji svjetski i domaći blues.

ČETVRTAK 09.06. – Prvoga dana festivala ZIBF se održava čak na tri različite lokacije.

13.00 – Osnovna škola Sesvetska Sela, Sesvete

Sve počinje u 13 sati Osnovnoj Školi u Sesvetskim selima gdje dva blues glazbenika i istaknuta člana Hrvatskih Blues Snaga višestruko nagrađivani Tomislav Goluban i Nebojša Buhin održavaju glazbenu radionicu za polaznike osnovne škole „Upoznajmo glazbu – Blues in Schools“ gdje će najmlađem naraštaju pokušati približiti blues i usaditi ljubav prema toj tradicionalnoj glazbi iz koje je proizašla sva današnja moderna glazba.

18.00 – Roland Galerija, Zvonimirova 13

Nastavak prvog dana biti će od 18 sati u Roland Galeriji gdje će se održati otvorenje prodajne izložbe „Blues Companions“ trojce sjajnih slikara i ilustratora – Božidara Milinovića, Vedrana Žanka i Bira Dantesa iz Brazila. Milinović i Žanko su članovi udruge „Umjetnički Orkestar“ te autori prvog i drugog vizualnog identiteta Croatian Blues Challenga, a kao poseban gost izložbe brazilski je višestruko nagrađivani karikaturista Bira Dantas. Poznati blues glazbenici na njihovim slikama biti će na prodaju, a cjelokupni iznos prikupljen prodajom slika namjenjen je udruzi za terapijsko jahanje „Krila“. Od 18:30 kratki glazbeni blues program izvest će akustični dvojac Mojo Acoustic.

21.30 – klub Hard Place, Šubićeva 55

Prvi dan festivala završit će u klubu Hard Place gdje će se od 21.30 sati održati promocija CD izdanja „Blueshand – 65th anniversary“ Tribute to Eric Clapton (Croatia Records/Spona/BlueStone), a nakon toga svojom svirkom će sve prisutne razveseliti Sunnysiders (naši ovogodišnji predstavnici na International Blues chellengeu u Memphisu) i Retro Guru blues orkestar sastavljen od glazbenika – umjetnika.

21:30 promocija CD izdanja „Blueshand – 65th anniversary“ Tribute to Eric Clapton (Croatia Records/Spona/BlueStone)

21:45 Sunnysiders

22:20 Retro Guru

PETAK 10.06. Drugi dan festivala selimo se u festivalsku arenu smještenu u Studentskom centu, Savska 25, gdje nas očekuju događanja na dvije bine.

MD PARTNER STAGE, DVORANA ITD:

20:00 – 20:35  Otprilike Ovako

20:55 – 21:35 The Tzar Blues Band (SLO)

22:00 – 22:40 The Downstrokes

23:05 – 00:15 Big Daddy Wilson (USA)

Njegov fenomenalni „crni“ glas i još bolje pjesme razveselit će prave sladokusce željne vrhunske blues soul glazbe. I za sebe ima sedam albuma od kojih posljednji „Love is the Key“ za poznatu blues kuću „Ruff Records“ a 2004. pozvan je da otvori projekciju Wendersovog filma “The Soul of a Man” u Hamburgu.

00:15 – 01:00 Hobo Blues (FR)

Hobo Blues su 2010. osvojili nagrade na prestižnim festivalima: “Blues Sur Seine” Festival i The Cahors Blues Festival. Impresivnim glazbenim izražajem svoju glazbu dijele zapanjujućom energijom. “Hobo Blues” u svojim tekstovima govori o životu iz njihove perspektive a njihov motiv je: “hoboin’ through the world.“ Nakon povratka iz Memphisa i Clarksdalea definitivno su odlučili i izabrali svoj pravac izražaja: roots, roots and roots blues music

01:00 – 01:30 44 Blues

01:30 – 02:00 Never 2 Late

AKUSTIKA MUZIKA HR STAGE, ITD CAFFE:

20:35 – 20:55 Dužević & Georgev

21:35 – 22:00 Mojo Acoustic

22:40 – 23:05 Jimmy Matešić

Dalje>>

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X