R.E.M. zabranio Fox Newsu emitiranje pjesme ‘Losing My Religion’

Nije neobično da izvođači ne žele dati svoje pjesme ili nastupiti u predizbornim kampanjama za stranke i političare s kojima ne dijele slične stavove. R.E.M. je otišao korak dalje i službeno zatražio od američke televizijske mreže Fox Network da pod hitno prestane emitirati njihovu pjesmu ‘Losing My Religion’.

R.E.M. - prizor iz spota 'Losing My Religion'

Nakon što je objavljena izborna platforma Demokrata u kojoj se niti jednom ne spominje riječ Bog, što su neki republikanski orijentirani Amerikanci našli uvredljivim, Fox je počeo emitirati pjesmu „Losing My Religion“ kao podlogu praćenja konvencije Demokratske stranke. Članovi prošle godine ugašenog R.E.M.-a su na to oštro reagirali sljedećim pismom:

„R.E.M.-ova pjesma „Losing My Religion“ iskorištena je 7. rujna kao podloga praćenja Nacionalne konvencije Demokrata od strane Fox Newsa. Danas, 8. rujna, R.E.M. i njegov publisher Warner-Tamerline Music zahtijevaju od Fox Networka da odmah prestanu s neovlaštenim korištenjem pjesme.“

U pismu je još i izjava Michaela Stipea: „Nemamo nimalo poštovanja prema načinu izvještavanja Fox Newsa. Naša glazba ne pripada tamo.“

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwtdhWltSIg[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X