‘Rekonstrukcija’ i ‘Ružiona’

Ljudi moji, pa je li to moguće? Nakon sto godina, u samo dva dana na Hrvatskoj televiziji krenuše dvije glazbene emisije, jedna proizašla iz kreativne glave problematičnog i blago nabildanog Roberta Knjaza, a druga Zorana Peze.

Ružiona - svakog utorka na HTV 2

Ipak, da ne ispadne da samo hvalim, moram naglasiti da me je baš zažuljalo kad sam čula vijest da Vatra kreće na turneju. Kao prvo, kad čujem tu riječ “turneja” u kontekstu “kifle”, bude mi prilično smiješno – zamisli, turneja u 5 gradova Hrvatske! Drugo, sigurna sam da su fanovi spomenutog benda itekako upoznati s tom činjenicom, no zašto, zaboga, mi ostali neštovatelji moramo imati uvid u njihovo kretanje po domovini? Sigurna sam da će mi spomenuti fanovi, već nadaleko čuveni po vatrenom i agresivnom branjenju svojih miljenika, posebno na ovom portalu koji im zaista daje i više nego dovoljno medijskog prostora, zamjeriti što sam se usudila ovako nešto izreći, no prvo je izdanje “Ružione” svakako moglo proći i bez te informacije koja je, kawasakijevski rečeno, legla kao “čik u oko”.

Vidjet ćemo kako će se ekipa “Ružione” snaći u sljedećim izdanjima, no ovo prvo zaista je zaslužilo čistu peticu. Konačno nešto suvislo, neopterećujuće i zabavno za pogledati na televiziji. Dobro da su se sjetili da na svijetu postoji i nešto što nema veze s politikom i zaduženjima i da u ovoj zemlji postoji i urbana publika koja sluša muziku, a ne Rozgu.

Prijašnje Peglanje ekrana: Referendumska Eurovizija

Zadnje od Koluma - Peglanje ekrana

Apeli, apeli…

Danas je, pak, na internetu izašao i trominutni video-apel u kojemu 57
Idi na Vrh
X