RUNDA odabrala najbolje u 2021: pobjednici su Bad Daughter, Marčelo i Buč Kesidi

Regionalna udruga nezavisnih diskografa RUNDA je i ove godine organizirala nagradu RUNDA te izabrala najbolja izdanja, pjesme i izvođače unutar članstva udruge u minuloj godini (zaključno sa 31.12.2021.). U konkurenciju su mogla ući samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao nominirati u tri kategorije: Najbolji album, Najbolja pjesma, i Najbolji izvođač.

Marčelo ima najbolji singl po ocjeni RUNDE (Foto: Promo)

Za nagrade je u svim kategorijama nominirano 50 albuma, 83 pjesme, te 54 izvođača.

U odabiru najboljih su mogli glasati svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili izvođače. Uz njih je, s istom namjerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen i forum od novinara i glazbenih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu. Pobjednike za nagradu Runde u 2021. godine izabralo ukupno 50 izdavača i profesionalaca iz glazbene industrije.

Dunju Ercegović (Bad Daughter) je ovo priznanje u toj mjeri iskreno iznenadilo, da je u svojoj izjavi dovela u pitanje stanje svijesti u trenutku glasanja onih koji su svojim glasovima odlučili da ova nagrada pripadne baš njoj.

RUNDA NAJBOLJI ALBUM 2021:

1. Bad Daughter – Let Me Panic (LAA)

2. KOIKOI – Pozivi u stranu (Moonlee Records)

3. Marčelo – Nojeva Varka (Lampshade Media)

Marko Šelić (Marčelo) se u izjavi povodom dodjele nagrade zahvalio svim suradnicima kako na ovom singlu, tako i cijelom albumu “Nojeva varka”, a nagradu je posvetio najmlađoj učesnici, Luni, koja recitira uvodne stihove ove pjesme, koji su po njegovim riječima “najvažniji i najbolniji dio ovog teksta”.

RUNDA ZA NAJBOLJU PJESMU 2021:

1. Marčelo – JBG (Lampshade Media)

2. 21. vek – Užasno mi fališ (Password Production)

3. KOIKOI – Misisipi (Moonlee Records)

Buč Kesidi je izrazio nadu da će im i ova godina, biti u najmanju ruku koncertno plodna kao prethodna, a u izjavi je ovaj dvojac nagovijestio i da vrijedno radi na novom materijalu.

RUNDA NAJBOLJI IZVOĐAČ 2021:

1. Buč Kesidi

2. Marčelo

3. Bad Daughter

“Iako je bilo zamišljeno da se početkom godine održi dodjela nagrada uživo u Beogradu, zbog epidemiološke situacije bili smo primorani otkazati događaj, dok su nagrade svejedno bile uručene pobjednicima”, poručuju iz RUNDE.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X