Rush to Relax najavljuje ‘Misli’ i predstavlja singl ‘Pesni vo meani’

Tri godine od izlaska istoimenog debitantskog albuma, Rush to Relax vraća se s novim albumom koji donosi najraznovrsniji izbor pjesama ovog DIY rock and roll projekta do sada.

Rush to Relax (Foto: Leo Vidmar)

Damjan Manevski, makedonski muzičar koji živi i stvara u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee i Molokai), na novoj ploči nastavlja svoj prirodni razvoj kao muzičara, a još više kao tekstopisca potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

“Pesni vo meani”, prvi singl sa budućeg albuma “Misli”. Inspiracija za pjesmu došla je nakon nekoliko porodičnih proslava prošlog ljeta i intenzivnih emocija koje buknu u takvim trenucima. Jasno je da se ovakve posebne prilike često pretvore u velike fešte na kojima svi totalno polude – osjećaj kakav reijtko viđamo na indie koncertima.

Pjesma je nastala u periodu kada su sve te emocije još uvijek bile u zraku… Pjesma ne bi imala svoju magiju mehane bez doprinosa bliskog suradnika Nejca Čulka na bubnjevima, perkusijama i sintisajzerima. Kuriozitet je gostovanje Damjanovog oca Zorana Manevskog na violini, što pjesmi daje poseban šarm.

Singl “Pesni vo meani” snimljen je tijekom prošle zime. Za snimanje i miks bio je zadužen Jan Cizej, dok je mastering uradio Mikey Young. Pjesma će se naći na albumu “Misli” koji izlazi posljednjeg dana kolovoza digitalno i do kraja godine na vinilu u zajedničkoj akciji Look Back and Laugh iz Ljubljane, Pop Depresije iz Beograda i Hidden Bay Records iz Tulusea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X