Saschu Barona Cohena zbog ‘pedeofilskog detektora’ očekuje tužba od 95 milijuna dolara

Baron Cohen je opisan kao ‘lažljivac i prevarant’.

Sascha Baron Cohen u novoj seriji ‘Who Is America?’ (izvor: screenshot YouTube)

Kontroverzni američki političar Roy Moore potvrdio je da tuži Saschu Barona Cohena za 95 milijuna dolara, i to nakon što je dotičnoga ismijao u svom novom satiričkom projektu “Who Is America?”

Podsjećamo, u jednoj od epizoda showa, Cohen je, maskiran u izraelskog specijalca Errana Morada, Moorea naveo da se podvrgne “pedofilskom detektorskom” testu. Tijekom intervjua, organiziranog pod lažnim pretpostavkama diskusije o Izraelu, Cohen je, prvo, Mooreu objasnio kako “pedofilski detektor” funkcionira, a kada je detektor upalio ovaj je počeo pištati sugerirajući da je Moore pedofil.

Čitava je predstava s “pedofilskim detektorom” izvedena upravo iz razloga brojnih optužbi o seksualnom zlostavljanju koje već neko vrijeme natkrivaju Mooreovu kampanju za Senat.

No, Moore je ustrajan u višemilijunskoj tužbi.

“Lik tuženog, lažno predstavljenog Sasche Barona Cohena, u intervju je uveo lažnu napravu, pod pretekstom da ju je konstruirala izraelska vojska kako bi otkrila pedofile”, navodi se u tužbi, “Tijekom intervjua, naprava Sasche Barona Cohena – kao dio prevare – nastojala je razotkriti suca Moorea kao seksualnog prijestupnika, tako ga klevećući.”

Showtime, TV kuća na kojoj se Cohenova emisija emitira, odbila je komentirati tužbu.

Iako je potvrđeno da je Moore potpisao suglasnost o intervjuu, njegov pravni tim navodi da je on iznuđen na očiglednu prevaru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X