Selofan u Močvari – ljubav, smrt i bijele ruže

Unatoč tome što Močvara nije vrvjela ljudima, a koncert je trajao kraće nego što smo (vjerojatno svi) očekivali, ideja da provedem još jedan petak u mračnoj Močvari nije bila loša.

Selofan u Močvari (foto: Josip Bolonić)

“Diane, 21:30 PM, February 24th. Ulazim u klub Močvara. Po prvi puta ću slušati darkwave duo Selofan iz Grčke.”

Selofan su zapravo Ioanna Pavlidou i Dimitris Pavlidis koji su se upoznali u Ateni 2012. te ubrzo nakon upoznavanja odlučili osnovati bend. Za svoj projekt kažu da je “ljubavna priča nadahnuta smrću”. Ipak, u njihovom nastupu i pjesmama koje su nam odlučili odsvirati nije se toliko osjetila “patetika”, koliko estetika. Dvojac uživa u darkwave tonovima i to se dalo osjetiti.

Ioanna je, predstavljajući synth zvuk i već spomenutu estetiku osamdesetih, od početka pa sve do kraja koncerta imala performans – možda i zbog nedostatka instrumenta (osim tamburina u jednom momentu), ali u svakom slučaju je dobro došao kao svojevrstan pokretač atmosfere. Uz njen izgled koji podsjeća na “the New Romantic” eru, u trenucima nas je uspijevala poprilično uvjeriti da smo u prošlom stoljeću. Sve to je začinila bacanjem bijelih ruža u publiku, na kraju koncerta.

Selofan u Močvari (foto: Josip Bolonić)

Dimitris je uglavnom trzao svoje bas dionice, osim kada je bilo potrebno zasvirati saksofon, kao npr. u pjesmi “Auf Deiner Haut” koju su nam izveli pri samom kraju, nakon što smo ih zvali na bis. Ioanna nam je dražesno zahvalila što smo došli i to upravo na hrvatskom sa “hvala Zagreb”. Suprotno tom slatkom obraćanju je njeno pjevanje, kada joj se glas produbi te poprimi “pravu” darkwave boju.

Iako nam je također rekla kako smo joj super publika, odlučili su da je sat vremena njihovog repertoara sasvim dovoljno za sve koji su se okupili. Možda nisu ni bili u krivu. Iako nikome ne bi zasmetalo da su se malo dulje zadržali, ovo što su nam sinoć dali, smo s(p)retno konzumirali.

Unatoč tome što Močvara nije vrvjela ljudima, a koncert je trajao kraće nego što smo (vjerojatno svi) očekivali, ideja da provedem još jedan petak u mračnoj Močvari nije bila loša. U svakom slučaju je solidan nastavak na ono što smo doživjeli na Lebanon Hanoveru i dobra uvertira u She Past Away.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X