‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ The Beatlesa slavi 50 godina

Prošlo je ravno pola stoljeća godina od kada su The Beatles – John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, i Ringo Starr oduševili svijet objavom umjetničkog dijela u obliku albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’.

The Beatles 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'
The Beatles ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’

Izdanje je to koje slovi za najutjecajniji album pop i rock glazbe, a koje se svojevremeno našlo na broju 1 glazbenih ljestvica diljem svijeta. Povodom 50. obljetnice od objave albuma izdanje je dodatno osvježeno – novi mix radili su Giles Martin i Sam Okell te ga proširili s dosad neobjavljenim snimkama, a hrvatskoj je publici izdanje od danas dostupno u digitalnom obliku putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.

“Ludo je razmišljati o tome kako 50 godina kasnije gledamo na taj projekt s toliko ljubavi i oduševljenja. Na to kako su četiri momka, odličan producent i njegovi inženjeri napravili svevremenski komadić umjetnosti”, izjavio je  Paul McCartney o izdanju.

Ovo je prvi put da je “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” remiksiran i predstavljen zajedno s dodatnim snimkama, te je prvi album The Beatlesa koji je remiksiran i proširen nakon izdanja “Let It Be…Naked” 2003. godine. Kako bi uspjeli stvoriti 5.1 surround zvuk Sam Okell i Giles Martin radili su s čitavim timom stručnjaka za restauraciju u Abbey Road studiju u Londonu. Slavljeničko izdanje sadrži novi stereo miks svih pjesama, za koji su korištene originalne session kasete, a koje sadrže po četiri pjesme. Također, nit vodilja bio je originalan preferirani mono zvuk The Beatlesa, produciran od strane oca Gilesa Martina – Georgea Martina.

Po objavi 1967. godine, album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” proveo je 148 tjedana na britanskoj top ljestvici albuma, od čega 27 tjedana kao broj 1. Na američkoj Top 200 ljestvici s druge strane, izdanje je provelo 88 tjedana, od čega 15 tjedana kao broj 1. Svevremensko izdanje The Beatlesa nagrađeno je s četiri Grammya, uključujući i onaj u kategoriji Album of the Year te je ostao jedan od najprodavanijih albuma svih vremena.

“Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” Anniversary Edition izdanje dolazi u sljedećim formatima:

– fizičko i digitalno deluxe izdanje (2 CD-a koja uključuju dodatnih 13 neobjavljenih snimaka)
– dva 180-gramska vinila (uključuju dodatnih 13 neobjavljenih snimaka)
– super deluxe izdanje od 6 CD-a (među ostalim sadrže 33 dodatne snimke, od kojih većina nije nikada objavljena i miksane su po prvi put, kao i dokumentarac koji sadrži intervjue s McCartneyem, Harrisonom i Ringom,…)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X