Slick Stings u Jiggy Baru – novi kombo lokalnog rock bratstva

Novi bend prekaljenih muzičara zagrebačke rrock scene predstavio je sinoć svoj album prvijenac ‘Loves and Curse’.

Slick Stings u Jiggy Baru (foto: Ivan Laić)

Slick Stings je nova kombinacija dobrih prijatelja koji, što zajedno, što odvojeno, sviraju po raznim sastavima lokalne garažne rock scene. Čine ga frontmen i glavni autor Tomislav Žalac od ranije nam poznat po svom angažmanu u Erotic Biljan & His Heretics i njegov kolega basist iz benda Mislav Kurspahić kojima se pridružuju bubnjar Tomislav Peretić iz ugaslih Shoot Me Wendy te gitarist Matko Botić iz riječkih My Buddy Moose koji prate i Chrisa Eckmana i Dalivora Pavičića u njihovom projektu The Strange.

Udruženi u ovom sastavu momci su jučer za Menart objavili svoj prvi album nazvan “Loves and Curse” čiji će nas naslov podsjetiti na ploču garažnog maga iz Memphisa, Grega “Obliviana” Cartwrighta i njegovog Reigning Sounda, a kojeg smo recentno spominjali vezano za njegovu suradnju na posljednjim albumima dua The Black Keys, premda je kod njega ljubav jedna, a prokletstava (ili psovki?) je više.

Promocija albuma održana je na samu večer objave u Jiggy Baru koji je relativno nedavno novu lokaciju pronašao u bivšem Novinarskom domu u Perkovčevoj. Podrumska prostorija sad je preuređena u dvoranu za svirke u koju stane nekih sedamdesetak ljudi, pa se tako i Jiggy upisuje među rijetke prostore u centru grada u kojima se mogu čuti manji koncerti rock i slične provenijencije.

Po starom receptu Zločeste djece da se tehničke greške odrade odmah kako se ne bi ponavljale kasnije, već pri izvedbi prve pjesme Botiću je pukla žica na gitari, prema njegovim riječima prvi put u petnaest godina, a u traženju zvuka na početku malo je od svog moćnog ugriza možda izgubila i sjajna “The End of the World” koja otvara album furioznošću jedne “7 Times Around the Sun” The Jim Jones Revuea. Nakon toga zvučna je slika sjela na svoje pravo mjesto, a bend je predstavio materijal ploče u izmijenjenom redosljedu u odnosu na studijski tracklist.

Slick Stings u Jiggy Baru (foto: Ivan Laić)

Iz repertoara valja izdvojiti najavni singl “Control You” koji je i uživo pokazao da ima potencijal koji ga je mogao pretvoriti u radijski hit u nekom vremenu kad krugovalni program nije bio formatiran do potpune bezličnosti. Još je bolje legla atmosferična “Devil Is Picking It’s Nose” okrunjena Botićevim fenomenalnim gitarskim solom u stilu Nelsa Clinea i njegovih bravura na “Impossible Germany” Wilca za koji uvijek zdušno tvrdim da je jedan od najboljih poslova odrađenih na šest žica, pa ovo stoga valja čitati kao golem kompliment Matku i Stingsima.

Službeni dio koncerta bend je priveo kraju izvedbama aktualnog nostalgičnog ljetnog singla “Comisa”, te “My Baby’s On Fire” koja služi i kao posljednja točka ploče, da bi na bisu odsvirao i dva non-album tracka, pjesme “Run Run” i “Happy Times” koje daju naslutiti da su momci nakon objave pliče možda u nekoj vrsti kreativnog zamaha i da njihova netom započeta priča možda brzo donese i nekakav nastavak.

Takav razvoj situacije bio bi i više nego dobrodošao, jer “Loves and Curse” dokazuje da je sjeme kemije koju su Žalac i momci postigli u odmaku od žešćeg garažnog zvuka The Hereticsa prema nježnijoj strani pop rocka šezdesetih palo na plodno tlo i da će, kad se matrerijal usvira kroz nekoliko nastupa, lokalna scena biti dodatno obogaćena njihovom prisutnošću na njoj i to upravo u onoj niši americane u kojoj je dosad vladao njihov bratski sastav My Buddy Moose čije novo studijsko izdanje također očekujemo do kraja godine. A mi ćemo sve to sa zadovoljstvom popratiti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X