Snima se film o podrijetlu ecstasyja i rave kulture

U Sjedinjenim američkim državama počelo je snimanje nezavisnog filma o podrijetlu droge ecstasy i počecima rave kulture.

  •  
  •  
Ecstasy (Izvor: Wikipedia)
Ecstasy (Izvor: Wikipedia)

Projekt koji za sada nema naslova bit će fokusiran na subkulturni pokret iz 80-tih iz Teksasa koji se temeljio na konzumaciji MDMA-a ili ecstasyja sve do njezine kategorizacije kao ilegalne supstance 1985. godine, piše Guardian. Ranije napisane knjige o uživanju ove droge navode da se u tom razdoblju mogla legalno nabaviti u mnogobrojnim klubovima i barovima u gradovima poput Dallasa te Austina. Na njezinoj je propagandi radila organizacija naziva “Texas Group” opisujući je kao “drogu za zabavu” i “dobru za ples”.

Dori Oskowitc, autor kratkog dokumentarnog filma “Blackout for Vice”, bit će zadužen za režiju filma, a radit će prema scenariju Richarda Strattona, dobitnika nagrada na Sundanceu i festivalu u Cannesu. Muziku u filmu radit će DJ Wade Randolph Hampton, aka DJ WishFM iz Houstona. Produkciju filma preuzele su u partnerstvu nezavisne Meathawk Productions i Prettybird Pictures produkcijske kuće.

Smatra se da je subkultura uživanja ecstasyja u klubovima i na kućnim zabavama polagano nestala nakon što je droga proglašena ilegalnom. Ista se droga pojavila kasnije s obije strane Atlantika i postala nerazdvojni element acid house i rave kulture.

Producent filma Braxton Pope je povodom početka snimanja filma izjavio kako je uzbuđen jer će dokumentarac donijeti odličnu priču i prikazati jedan dio kulturne antropologije. “Dori je odličan vizualac s osjećajem za naraciju i pored njegova širokog glazbenog znanja predstavlja savršenog čovjeka koji će istražiti taj svijet”, zaključio je Pope.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X