Špurijus objavio album ‘Išijas’

‘Išijas’ je drugi dugosvirajući album splitskog punk rock benda Špurijus, objavljen pod etiketom Dallas Recordsa, tri godine nakon debitantskog ‘Masovnog ukusa’.

Špurijus ‘Išijas’

Dok je snimanje albuma trajalo, bend je redom izbacivao singlove „Barba je partija“, „Psihički nestabilna“, „Dobročinitelji“ te „4 banke“. Peti singl „Model 95“ ujedno je i singl kojim su predstavili album, a nastala je u produkciji Saše Antića (studio Bozon) uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere.

”Pjesma ‘Model 95’ je energična numera brzog ritma, tipična punk rock tema u kojoj je splitskom bendu u manje od dvije minute trajanja uspjelo utrpati pune četiri strofe, isto toliko mantričnih refrena te solo, a da nije retro snimke dial-up spajanja na internet, pjesma bi bila i kraća. Pjesma govori o sredovječnom pripadniku alternativne scene u raskoraku s vlastitim godinama i ambicijama, nesvjesnom protoku vremena i promjeni društvenih okolnosti, koji i dalje pokušava voditi svoj život kao da su devedesete u punom jeku, što je u suprotnosti s odlikama junaka Špurijusovog prethodnog singla ”4 banke”, koji se poprilično glasno žali na izazove novog vremena i vlastite zdravstvene tegobe”, poručuju iz Špurijusa.

Album sadrži 13 živopisnih pjesama, čiji su junaci izgubljeni i neprilagođeni likovi, sredovječni buntovnici zauvijek zaglavljeni u tinejdžerskim idealima, tu su i klasične politički inspirirane pričice o junacima tv dnevnika i USKOK-ovih optužnica, a tu su i crnohumorne storytelling pjesme sa fatalnim ishodom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X