Stevie Nicks obradila protestni klasik Buffalo Springfielda ‘For What It’s Worth’

Stevie Nicks danas je objavila svoju prepoznatljivu verziju bezvremenske protestne pjesme Buffalo Springfielda “For What It’s Worth” kao singl za digitalno preuzimanje i streaming.

Stevie Nicks ‘For What It’s Worth’

“For What It’s Worth” je postala jedna od najpoznatijih prosvjednih pjesama ikada napisanih, koja evocira kontrakulturu iz 1960-ih, a istovremeno je uvijek relevantna i za suvremeni život. Dvostruka članica Kuće slavnih rock and rolla nedavno je dodala pjesmu na svoj popis pjesama kao dio svoje aktualne turneje po SAD-u.

“For What It’s Worth” snimljena je ranije ove godine u Los Angelesu, a na snimci joj se pridružuju dva dugogodišnja člana njezinog pratećeg benda. Prva je prateći vokal Sharon Celani, koja je počela snimati i nastupati sa Stevie Nicks 1978. Drugi je poznati gitarist Waddy Wachtel. Njegova veza s Nicks datira iz 1973., kada je svirao na ”Buckingham Nicks”. Od tada se Wachtel pojavljuje na svim njezinim solo studijskim albumima. Dobitnik nagrade Grammy, Greg Kurstin producirao je singl te je također odsvirao više instrumenata, uključujući bubnjeve, orgulje i gitaru.

Najavljujući pjesmu, Steve Nicks je na društvenim mrežama otkrila da joj je pjesma, koju je Stephen Stills napisao 1966., puno značila tada, a znači joj i danas. Oduvijek ju je imala želju predstaviti kroz perspektivu žene, te da u današnje vrijeme još uvijek ima puno toga za reći.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X