SuperUho Lauba – jedinstven i inovativan koncertni zahvat

U zagrebačkoj galeriji Lauba danas je predstavljen projekt SuperUho Lauba – jedinstveni, inovativan i interaktivni zajednički projekt dobro poznatog promotorskog tima Žedno uho, zatim Iskona i galerije Laube.

Predstavljen SuperUho Lauba
Predstavljen SuperUho Lauba

“Electronic Beats Festival dao nam je ideju da prostor Laube itekako može funkcionirati kao koncertni prostor“, izjavio je na tiskovnoj konferenciji Mate Škugor, čelni čovjek Žednog uha i nastavio: „Lauba nudi dodatni aspekt u cijeloj priči – a to je onaj vizualni. Tako da ćemo kroz projekt SuperUho Lauba angažirati i domaće talentirane ljude iz tog segmenta umjetnosti, kao što su  Miron Milić, Sven Sorić i Hrvoje Spudić. Naime brojna slikarska imena prate program Žednog uha još iz dana kad se sve odvijalo u Kset-u tako da postoji itekakva međusobna povezanost.“

Sven Sorić iz kolektiva This Town Needs Posters je na konferenciji predstavio i projekt stvaranja koncertnih plakata u hodu, konkretno riječ je o plakatu za skorašnji koncert Marka Lanegana. Kako je Milić naglasio, plakat je otisnut na način da mijenja svoj vizual obzirom na svjetlost, vlagu u zraku itd.

SuperUho Lauba osmišljen je kako bi u prostoru u koji stane preko tisuću ljudi kroz godinu mogla nastupati jake autorske osobnosti poput Lanegana, za čiji nastup je konkretno Škugor napomenuo da će po svoj prilici uskoro biti rasprodan i kojeg po četvrti put dovode u Zagreb. Prethodna dva puta je Lanegan također rasprodao nastupe, jedino se to nije dogodilo kad je prvi put nastupa, ali tada nije bila riječ o samostalnom koncertu već je bio gost Twilight Singersima.

Plakat za koncert Marka Lanegana u Laubi
Plakat za koncert Marka Lanegana u Laubi

Ideja je da bi tijekom godine ŽednoUho organiziralo 6-7 nastupa te veličine u Laubi, računajući i ljetne mjesece jer se u posljednjih nekoliko godina pokazalo kako Zagreb zaslužuje i ljetni koncertni program. Tim ŽednogUha nije najavio konkretna imena, ali je naglasio kako će se to dogoditi uskoro. Obzirom na parket na podu galerije, iz direkcije su rekli kako su kupili poseban pod koji će se postavljati prije svakog koncerta kako bi se u potpunosti zaštitio prostor.

Saša Kramar iz Iskona iskoristio je prigodu najaviti skorašnju tzv. e-knjigu „Od Uha do Uha“ u kojoj će biti na jednom mjestu objedinjen sav materijal iz 18-godišnje promotorske prakse Žednog uha.

Zagreb je tako dobio još jedan atraktivan koncertni prostor što svakako dodatno podcrtava Škugorova izjava kako je društveno odgovorno ulaganje u kulturu nešto što se uvijek isplati iako se na samom početku ne čini tako.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X