• Caribou u Laubi – sve je bilo kao nekad 13/03/2022

    Pandemiji je kraj, barem što se tiče koncertnih događanja u Zagrebu! U tjednu iza nas tako su ponudu konačno proširila i neka jaka strana imena – Tvornicu kulture prije nekoliko je dana posjetio Keziah Jones, dok je sinoć u Laubi pred više od tisuću ljudi nastupio stari znanac zagrebačke publike, Dan Snaith aka Caribou.

  • Caribou, 12. ožujak, Galerija Lauba

    Dvije godine je zagrebačka publika čekala koncert Cariboua, čiji termin je odgađan dva puta naknadno. Susret se konačno dogodio u krcatoj Galeriji Lauba u subotu 12. ožujka. Koncert je otvorila Sofia Kourtesis. Pogledajte galeriju fotografija.

  • Porto Morto svira Bustera Keatona, 3. rujan, Galerija Lauba 04/09/2021

    U sklopu programa ‘100 godina smijeha’ zagrebački sastav Porto Morto prihvatio se zahtjevnog zadatka svirati uz nijeme filmove legendarnog Bustera Keatona 3. rujna u Galeriji Lauba. Iza pothvata stoji i ekipa iz Motovun Film Festivala, a kako je bilo, pogledajte u galeriji, dakako bez tona.

  • No Borders Orchestra u Laubi – zbogom ‘normalnosti’ 26/08/2021

    Na svojoj ovogodišnjoj balkanskoj turneji nazvanoj ‘No Return To Normality’ (Nema povratka u normalu) sinoć je No Borders Orchestra nastupio u zagrebačkoj Galeriji Lauba i donio dah klasicističke avangarde sa sobom.

  • Motovun Film Festival donosi najbolje naslove u zagrebačku Laubu 21/08/2021

    Atraktivan filmski program održat će se od 26. kolovoza do 5. rujna.

  • Mayales u dvorištu Laube – Danas smo happy 16/06/2021

    U kakvim god okolnostima svirali, Mayalesi uvijek pristupaju koncertu vođeni onom starom ‘biti ili ne biti’, otprilike kao da je pred njima pun Wembley ili barem Dom sportova.

  • Mayales, 15. lipanj, dvorište Galerije Lauba

    Nakon što su izdali ‘Domovinu’, Mayales su predstavili novi album uživo u dvorištu zagrebačke Galerije Lauba u utorak 15. lipnja. Pogledajte galeriju fotografija.

  • Natali Dizdar, 24. i 25. travanj, Lauba 26/04/2021

    Natali Dizdar održala je dva koncerta 24. i 25. travnja u dvorištu Laube. Pogledajte galeriju fotografija.

  • Natali Dizdar u Laubi – Ništa ne može zaustaviti dolazak novog proljeća 25/04/2021

    Godina je 2021., deset godina od koncerata Natali Dizdar koji su ovjekovječeni na izdanju ‘Live in ZKM’ i dvadeset godina od Ivaniševićevog osvajanja Wimledona. Koncert Natali Dizdar održan 24. 4. 2021 u dvorištu Laube je evocirao uspomenu na ovakav slijed misli.

  • Natali Dizdar rasprodala koncert u Laubi, dodan novi datum 13/04/2021

    Samo dva tjedna nakon što je najavljen koncert Natali Dizdar u Laubi – sve su ulaznice za datum 24.4. rasprodane. No, zbog velikog interesa publike u prodaju su puštene ulaznice za još jedan datum – nedjelju 25. travnja.

  • Film ‘Moj jutarnji smijeh’ pobjednik je Motovun Film Festivala 06/09/2020

    Nagrađeni film bit će prikazan u Laubi večeras u 21 sat uz nazočnost autora. Ovime završava neobično izdanje MFF-a održano u 25 gradova.

  • The Pretenders u Laubi – kao kad sam imao 16 01/12/2019

    Sinoć smo svjedočili najboljem Yammatovu u Laubi.

  • No Borders Orchestra, 20. rujan, Galerija Lauba 23/09/2019

    No Borders Orchestra, koji je prije dva desetljeća pokrenuo srpski dirigent Premil Petrović s berlinskom adresom, u petak 20. rujna je nastupio u zagrebačkoj Galeriji Lauba i oduševio publiku. Naime, No Borders Orchestra čine najbolji regionalni profesionalni glazbenici iz regije, a njihova misija je nadilaženje granica, time i podizanje društvene svijesti, te dakako sviranje odlične glazbe. Pogledajte fotogaleriju.

  • Oproštaj do dvojice izuzetnih ljudi ‘izvan formata’ 05/04/2019

    Jučer se Zagreb oprostio od dva velika čovjeka s domaće medijske scene koji su nas napustili prerano i iznenada – Hrvoja Polana i Alena Balena.

  • Mayales u Laubi – nesvrstani za nesvrstane 28/05/2018

    Istovremeno kad se u subotu održavalo nogometno finale Lige prvaka, u Laubi se odvilo i finale manifestacije ‘Nesvrstani’ gdje je nastupila grupa Mayales.

  • Yammat Loves New York: The Ritual with Anane & Louie Vega, 21. travanj, Lauba 23/04/2018

    The Ritual with Anane & Louie Vega, jedinstveno je glazbeno-plesno iskustvo koje zajedno izvode Louie Vega te producentica, DJ-ica i vlasnica izdavačke kuće Nulu Records, ujedno i Louiejeva supruga Anané. U subotu je u dotični dvojac u zagrebačku Laubu donio afro, salsa, latin, jazz, hip hop i soul beatove, jer treba podsjetiti kako je Louie Vega tijekom svog 35-godišnjeg staža bio resident DJ kultnih klubova Studio 54, Devil’s Nest i Hearthrob. Pogledajte galeriju.

  • Yammatovo 2 – All about love u Kući za ljude i umjetnost 20/11/2016

    Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Yammatovog 1, nije bilo previše upitno hoće li uslijediti i druga ‘rođendanska proslava’ zagrebačkog radija Yammat FM pa me njihova najava Yammatovog 2 nije nikako iznenadila. S naglaskom na ljubav kao nit vodilju događanja, organizatori su 18. studenog u Laubu doveli britansku grupu ABC, koju predvodi 58-godišnji pop džentlmen, Martin Fry. ‘Leksikone ljubavi’ ABC-a začinila je pratnja simfonijskog Zagreb Stars Orchestra koji se, uz dirigentsku palicu svjetski poznate glazbenice Anne Dudley, članice poznate britanske avangardne synthpop grupe Art of Noise, pokazao dostojnim partnerom u ovoj pop odi ljubavi.

  • ABC – Yammatovo 2, 18. studeni, Galerija Lauba, Zagreb

    Na drugom izdanju najvećeg radijskog tuluma u gradu, dakako koncertnog karaktera, nastupila je britanska grupa ABC u pratnji simfonijskog orkestra pod ravnanjem oskarovke Anne Dudley. Dakako, riječ je o Yammatovu 2 u organizaciji Yammat FM-a koje se zbilo u petak u prepunoj Galeriji Lauba. Pogledajte galeriju.

  • Ariel Pink u Laubi – Hipsterska posla 28/11/2015

    Otkačenost iznad svega. I dobra zajebancija.

  • Ariel Pink, 27. studenog, Galerija Lauba, Zagreb

    Američki bend Ariel Pink koncertno je predstavio u petak u zagrebačkoj Galeriji Lauba svoj novi album ‘Pom Pom’

  • Mercury Rev i Nicole Atkins, 13. studenog, Lauba, Zagreb 14/11/2015

    Mercury Rev i Nicole Atkins su u petak zaključili dvodnevno jesensko ‘SuperUho’ koncertno druženje sa zagrebačkom publikom u Laubi.

  • ‘Yammatovo’ i Marc Almond u Laubi – što se to, dovraga, dogodilo? 13/11/2015

    Valjda vođeni idejom da kad nema praznika, treba ga izmisliti, ekipa s najmlađeg zagrebačkog radija Yammat FM dosjetila se organizirati ‘Yammatovo’.

  • Yammatovo / Marc Almond, 12. studenog, Lauba, Zagreb

    Radio Yammat FM dosjetio se organizirati tzv. Yammatovo i na slavlje dovesti Marca Almonda. Obzirom da je galerija Lauba jučer, u četvrtak, pucala po šavovima od posjećenosti, može se reći da je Yammatovo bio pun pogodak.

  • José González i Jessica Pratt, 11. studenog, Lauba, Zagreb 12/11/2015

    Karizmatično José González nastupio je po prvi put u Hrvatskoj. U ispunjenoj galeriji Lauba u srijedu 11. studenog priredio je jedan od koncerata sezone.

  • Mark Lanegan, Duke Garwood i Faye Dunaways, 27. veljače, Lauba, Zagreb 28/02/2015

    Ekipa iz žednog uha ušla je u prostor zagrebačke galerije Lauba gdje se u petak 27. veljače okupilo više od tisuću ljudi kako bi po četvrti put dočekali Marka Lanegana u Zagrebu. Uz Marka na pozornicu se popeo stari Laneganov prijatelj Duke Garwood, a prije njega Faye Dunaways.

  • Mark Lanegan u Laubi – hladan kao špricer, dubok poput Marijanske brazde

    Najekspresivniji vokal rock scene sinoć je četvrti put gostovao pred zagrebačkom publikom, uz potporu američke grupe Faye Dunaways i Dukea Garwooda.

  • SuperUho Lauba – jedinstven i inovativan koncertni zahvat 23/02/2015

    U zagrebačkoj galeriji Lauba danas je predstavljen projekt SuperUho Lauba – jedinstveni, inovativan i interaktivni zajednički projekt dobro poznatog promotorskog tima Žedno uho, zatim Iskona i galerije Laube.