Terraneo festival ima četiri nova izvođača!

Terraneo festival u Šibeniku, koji se održava od 9. do 13. kolovoza, najavio je nova imena.

La Roux

Dosadašnji line-up izgleda ovako: The National, Mogwai, Thermals, Oneida, The Fall, Overflow, Crystal Castles, Janelle Monae. Dubioza kolektiv, The Raveonettes, Destroyer, Repetitor i The Bambi Molesters. Od jučer su poznata i nova imena…

La Roux

Iako iza benda La Roux uvijek stoji samo crvenokosa djevojka dječačkog izgleda, to je u stvari engleski electropop & synthpop duo koji se osim Elly Jackson sastoji i od koproducenta Ben Langmaida. Iako su se upoznali 2006. preko zajedničkog prijatelja i zajedno radili na projektu „Automan“, njihov prvi singl „Quicksand“ je izašao u prosincu 2008. Svi daljnji singlovi su postali hitovi: „In For the Kill“, „I’m Not Your Toy“, a pogotovo „Bulletproof“. Sukladno tomu, ponosni su dobitnici NME nagrade The Best Dancefloor Filler za pjesmu „In For the Kill“, kao i veliko priznanje na ovogodišnjim glazbenim nagradama Grammy u veljači 2011. za najbolji elektro-dance album.

Frank Turner

Frank Turner

Frank Turner je engleski folk/punk pjevač/tekstopisac iz Winchestera (iako je rođen u Bahrainu). Svoju samostalnu karijeru je započeo 2005. nakon raspada benda Million Dead u kojemu je bio pjevač. Ipak, može se reći da je njegova solo karijera uistinu počela tek 2008. pošto je do tada surađivao sa bendovima Reuben i Dive Dive i bio pratnja mnogim drugim glazbenicima. Do sada je izdao 3 albuma, kompilaciju rariteta i 4 EP-ova.

Dan Deacon

Dan Deacon

Poslastica ravno iz Baltimorea stiže i za sve one koji trenutačni line-up Terranea smatraju nezanimljivim; dolazi čovijek zbog kojega je epitet „zanimljiv“ dobio jedno novo značenje. Dan Deacon, meštar elektronske glazbe i kralj improvizacije, čovjek bogatog glazbenog opusa i bujne mašte koji je od 2003. godine izdao osam albuma i odradio hrpu live nastupa. Već kao student elektro akustike i kompozicije kompjuterske glazbe izdao je tri albuma, ali i svirao u nekoliko bendova (tubu za bend Langhorne Slim, gitaru u grindcore bendu Rated R…). Godine 2004. seli se u Baltimore i zajedno s prijateljima osniva umjetnički kolektiv Wham City gdje u potpunosti daje svojoj mašti na volju i oko sebe okuplja vjernu masu obožavatelja. Ono što razlikuje Dana Deacona od ostalih DJ-a je njegov live nastup tj. svojevrsni performans u koji redovito uključuje sve okupljene.

Antenat

Antenat

Antenat je svoj glazbeni put počeo rokerski, ustalom, kao i 90 posto klinaca kada otkriju vještinu baratanja određenim glazbenim instrumentom. No, godine su prolazile, u početku četveročlana postava postala je deseteročlana, a poigravanjem sa raznim glazbenim žanrovima urodilo je jednim novim koji dečki iz Antenata sa punim pravom mogu nazivati samo svojim – subreggae. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata.

Prema njihovim riječima, subreggae je jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju. Oni sviraju zbog sviranja, svirki, njih samih, zvuka, euforije, novih ljudi, novih mjesta i to je ono što ih drži na vrhu hrvatske underground glazbene scene već skoro 14. godina. Također, taj način razmišljanja i stvaranja im je priskrbio odanu i pomalo fanatičnu publiku koja ih vjerno prati na svakom. Antenat su: Davor Barišić aka Bare (bas), Bojan Horvat aka Pitura (bubanj), Marko Fiket (gitara), Marko Gajer aka Gaki (klavijature), Vladimir Novak – Vladek (truba), Nenad Kovačić (vokal, perkusije), Boris Vidošević (gitara, didge), Marin Kobešćak aka Kobi (sound, efekti), Ivan Škvorc aka Shkvorc (saks), Ivan Marincel (trombon).

Saznajte više:

The Raveonettes, Destroyer, Repetitor i The Bambi Molesters na Terraneu

Terraneo festival – ex vojarna Bribirski knezovi

Terraneo festival – ex vojarna Bribirski knezovi

Zadnje od Izdvojeno

Idi na Vrh
X