The Cranberries razgovarali o posljednjim danima Dolores O’Riordan i potvrdili posljednji album

U razgovoru za Guardian, Fergal Lawler i Noel Hogan, ispričali su kako im je preminula pjevačica priznala probleme sa svojim mentalnim zdravljem – nakon što joj je, 2016. godine, dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Dolores O’Riordan (Foto: Wikipedia)

Lawler i Hogan su pričali i o posljednjim uspomenama na Cranberriese u punom sastavu, o uspomenama na Dolores O’Riordan i planovima o snimanju posljednjeg albuma.

Podsjećamo, Dolores O’Riordan preminula je 15. siječnja ove godine, a tijelo pjevačice pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu. Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila gušenjem u kadi nakon alkoholnog trovanja.

“Tek je posljednjih nekoliko godina govorila o problemima sa svojim mentalnim zdravljem”, objasnio je Lawler, “Posjetila je nekoliko različitih psihijatara, shvatila od čega boluje, i počela je uzimati odgovarajuću terapiju.”

Usprkos izazovima koji su uslijedili, Hogan smatra da je O’Riordanova bila na putu da ozdravljenja. Bend se u to vrijeme pripremao za turneju po Kini, a jedino što ju je, navodi, ozbiljnije boljelo u to vrijeme bilo je iskliznuće diska.

“Bila je, nekako, više svoja”, navodi, “Naročito prošle godine, za vrijeme proba, ne bih nikada pretpostavio, između ostalog, i zato jer su liječnici u njoj pronašli koktel tableta i alkohola koji je baš za nju bio smrtonosan. U to vrijeme proba najviše su je mučila leđa jer se nije mogla kretati onako kako je htjela. Bila je zaista uzbuđena oko povratka na turneju, veselila se Kini, bila je to velika turneja za nas.”

Hogan i Lawler potvrdili su i da završavaju posljednji album Cranberriesa na kojem će se također pojaviti vokal Dolores O’Riordan. Biti će to završno poglavlje ovog seminalnog irskog benda.

Datum izlaska albuma još nije poznat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X