Tihana Lazović Trifunović o Mataniću: Vrlo proračunato je ‘pikirao’ svoje žrtve, mahom mlade djevojke na početku svoje karijere

Povodom skandala oko Dalibora Matanića progovorila je i glumica Tihana Lazović Trifunović koja glumila u TV seriji ‘Novine’ i u Cannesu nagrađenom filmu ‘Zvizdan’. Lazović Trifunović je na svom Facebook profilu apelirala na sve žrtve da istupe, ali ne samo protiv Dalibora Matanića, već ‘svih njih, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike’.

Tihana Lazović Trifunović (Foto: Tihana Lazović Trifunović / Facebook)

Status Tihane Lazović Trifunović prenosimo u cijelosti:

“To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna, apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere .

Te mlade djevojke, a i ja sam prilično nedavno bila mlada djevojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego cijelog sistema, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktulanog Ozrena Prohića, preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih, kao i svećenike pedofile koje se šalje iz župe u župu, preselili na neko mjesto na kojem su sigurni od kaznenog progona, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju “umjetnost”, a neki, kako čujem, i dalje predaju na spomenutoj ustanovi.

Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija, ako se njeguje šutnja i pognuta glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao “bila je neposlušna studentica, nećemo je primiti u ansambl”, onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni.

Stojim i podržavam sve djevojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo potaknuti i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih.

Saznajte više:

Dalibor Matanić vs Dalibor Matanić – šutnja

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X